Bánh da lợn lila yam rétegekkel, gyönyörű pite szeletek

Bánh da lợn lila yam rétegekkel

A Bánh da lợn a vietnami konyha híres desszertje, amelyet hagyományosan színes rétegekben készítenek. A lila yam réteg a desszert egyedülálló színét és gazdag, édes ízét adja. Az étel a rizsliszt és tapioka alapú tészta keverékével készül, és tökéletesen harmonizál a lágy, édes yam püréval. Az ajándékozásra is remek választás, mivel a színes rétegek és a finom textúrák igazán különleges élményt nyújtanak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Kókusztej
150 g Cukor
100 g Rizsliszt
100 g Tapioka kemikália
200 g Lila yam (édesburgonya)
10 g Zöld agar-agar por
250 ml Víz
1 db Zöld levelek (opcionális díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lila yamot főzd meg, amíg megpuhul, majd pürésítsd egy turmixgépben, hogy sima pürét kapj.

    A yam pürét pici vízzel is hígíthatod, hogy könnyebben pürésíthető legyen.

    2

    Készítsd el a rizsliszt alapot: egy tálban keverd össze a rizslisztet, a tapiokát, és egy csipetnyi sót. Add hozzá a kókusztejet és a vizet, majd keverd jól össze.

    A tészta sűrűségének egyenletesnek kell lennie. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    3

    A zöld agar-agar port is keverd bele a folyadékos keverékhez, és forrald fel egy kis lángon. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg az agar-agar teljesen fel nem oldódik.

    Ne hagyd, hogy az agar-agar csomós legyen, mindig jól keverd meg.

    4

    Miután az agar-agar feloldódott, válaszd ketté a keveréket két tálba. Az egyik feléhez add hozzá a lila yam pürét, és keverd jól össze.

    A yam pürét mindig lassan adagold hozzá, hogy egyenletes színt és textúrát kapj.

    5

    A két keveréket rétegezd egy piteformába: először a rizslisztes alapot öntsd bele, majd egy kevés idő után a lila yam pürét. Rétegezd őket, amíg el nem fogynak, ügyelve arra, hogy mindegyik réteg egyenletesen oszoljon el.

    A rétegek közé érdemes várni néhány percet, hogy ne keveredjenek össze.

    6

    Miután a kívánt rétegeket öntötted, tedd a formát a hűtőbe, és hagyd dermedni legalább 2-3 órán keresztül.

    A pite akkor lesz igazán jól szeletelhető, ha teljesen lehűlt és megdermedt.

    7

    Miután a pite megszilárdult, vágd fel szeletekre, és tálald díszítésként friss zöld levelekkel.

    A zöld levelek csak esztétikai célokat szolgálnak, de ha nincs, nyugodtan elhagyhatod.