Bánh Mì Chả Cá halpogácsás szendvics friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Chả Cá - Halpogácsás szendvics

A Bánh Mì Chả Cá egy különleges vietnámi étel, amely a halpogácsákat és friss zöldségeket ötvözi egy ropogós bagettben. A halpogácsák gazdag ízét a friss koriander és lime teszi igazán frissé és egyedivé. Ez a szendvics tökéletes választás egy gyors, de ínycsiklandó étkezéshez, amely friss ízekkel tölti el a napodat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
300 g Halfilé (pl. tőkehal)
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Ginger
1 db Tojás
4 ek. Maionéz
2 ek. Hoiszin szósz
2 ek. Szójaszósz
2 szál Tavaszi hagyma
1 csokor Friss koriander
1 db Sárgarépa

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét aprítsd fel kis darabokra, majd tedd egy tálba. Add hozzá a felaprított fokhagymát, gyömbért, egy tojást és egy evőkanál szójaszószt. Keverd jól össze.

    A halpogácsákhoz a halat minél finomabbra aprítsd, hogy könnyebben formázható legyen.

    2

    Formázz a halkeverékből kis pogácsákat, és süsd meg őket egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten, amíg aranybarnák lesznek. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe mindkét oldalon.

    Ügyelj arra, hogy a pogácsák ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen süljenek át.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. A tavaszi hagymát vágd apróra.

    A sárgarépát vékonyan szeletelve friss roppanóságot ad a szendvicshez.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket majonézzel. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett textúrája gazdagabbá teszi a szendvicset.

    5

    Tedd a halpogácsákat a bagettbe, majd halmozd rá a zöldségeket: a sárgarépát, tavaszi hagymát és friss koriandert.

    Ne tedd túl sok zöldséget a szendvicsbe, hogy a halpogácsák íze is érvényesüljön.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szeretnéd, csepegtess egy kevés lime levet is a szendvicsre.

    A koriander frissességet, a lime pedig pikáns ízt ad a bánh mì-nek.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a halpogácsás bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì-t frissen, közvetlenül az elkészítés után a legjobb fogyasztani.