Bánh Mì Chả Lụa vietnámi kolbászos szendvics friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Chả Lụa - Vietnámi kolbászos szendvics

A bánh mì Chả Lụa egy klasszikus vietnámi étel, amely az 1950-es években kezdett elterjedni Vietnámban. A Chả Lụa, azaz a vietnámi kolbász a francia gyarmati időszak alatt került a vietnámi konyhába, és azóta az egyik legismertebb szendvicsalap. A bánh mì Chả Lụa friss bagettben tálalt, gazdag ízvilágú étel, amely tökéletes választás reggelire, ebédre vagy akár vacsorára. Az édes hoisin szósz és a friss zöldségek kiemelik a kolbász ízét, miközben a ropogós bagett tökéletes textúrát ad a szendvicsnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
250 g Chả Lụa (vietnámi kolbász)
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Hoiszin szósz
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A Chả Lụa-t (vietnámi kolbászt) vágd vékony szeletekre. Ha nincs friss kolbászod, használhatsz szárított változatot is, de a friss a legjobb.

    A kolbászt szobahőmérsékleten tartsd, hogy könnyen szeletelhető legyen.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra.

    Ha túl vastagok a zöldségek, nem lesznek olyan roppanósak, szóval ügyelj a vékony szeletekre.

    3

    Készíts egy szószt a majonézből, szójaszószból és hoisin szószból. Keverd jól össze, hogy egy sima, ízes szószt kapj.

    A hoisin szósz gazdag, édes ízt ad, amely tökéletes a bánh mì-hez.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket a majonézes szósszal. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett segít, hogy a szendvics ropogósabb és finomabb legyen.

    5

    Tedd a bagettbe a Chả Lụa szeleteket, majd halmozd rá a zöldségeket: a sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    Az ízletes kolbász és friss zöldségek jól kiegészítik egymást, így biztosan gazdag ízvilágot kapsz.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szereted a csípőset, adj hozzá chili szeleteket is.

    A koriander frissességet, a chili pedig pikáns ízt ad, amit sokan szeretnek.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a vietnámi kolbászos bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    A bánh mì-t frissen, az elkészítés után azonnal érdemes fogyasztani, hogy megőrizze a ropogós textúráját.