BĂĄnh MĂŹ Thịt sĂŒlt sertĂ©shĂșsos szendvics friss zöldsĂ©gekkel Ă©s korianderrel tĂĄlalva.

BĂĄnh MĂŹ Thịt - SĂŒlt sertĂ©shĂșsos szendvics

A bĂĄnh mĂŹ egy igazi vietnĂĄmi klasszikus, amely az 1950-es Ă©vekben kezdett elterjedni, miutĂĄn a francia gyarmati idƑszakban a francia bagett is helyet kapott a vietnĂĄmi konyhĂĄban. A bĂĄnh mĂŹ Thịt, azaz a sĂŒlt sertĂ©shĂșsos vĂĄltozat kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a vietnĂĄmi utcai Ă©tkezĂ©sben. Az Ă©des Ă©s sĂłs hoisin szĂłsz, a friss zöldsĂ©gek Ă©s a ropogĂłs bagett kombinĂĄciĂłja igazi Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. A bĂĄnh mĂŹ egy egyszerƱ, de nagyon Ă­zletes Ă©tel, amely gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s minden falatja egy friss emlĂ©k, amit sosem felejtĂŒnk el.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Bagett
⭕ 300 g SertĂ©shĂșs (szƱzpecsenye)
⭕ 2 szál Tavaszi hagyma
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 4 ek. MaionĂ©z
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Hoiszin szósz
⭕ 1 db Chili
⭕ 2 gerezd Fokhagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©shĂșst vĂĄgd vĂ©kony szeletekre. Egy serpenyƑben hevĂ­ts egy kis olajat, Ă©s sĂŒsd meg a hĂșs szeleteket 4-5 percig, mĂ­g szĂ©pen megpirulnak Ă©s ĂĄtsĂŒlnek.

    A hĂșs legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy egyenletesen sĂŒlhessen, Ă©s ne szĂĄradjon ki.

    2

    A sårgarépåt håmozd meg, és vågd vékony csíkokra. Az uborkåt håmozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymåt vågd apróra, és a fokhagymåt is håmozd meg és aprítsd fel.

    A zöldségeket minél vékonyabbra szeleteld, hogy roppanósabb legyen a szendvics.

    3

    KĂ©szĂ­ts egy szĂłszt a majonĂ©zbƑl, szĂłjaszĂłszbĂłl, hoisin szĂłszbĂłl, Ă©s az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄbĂłl. Keverd jĂłl össze, hogy egy sima, Ă­zes szĂłszt kapj.

    A fokhagyma erƑsebb Ă­zt ad a szĂłsznak, ha frissen Ă©s aprĂłra vĂĄgva hasznĂĄlod.

    4

    VĂĄgd fĂ©lbe a bagetteket, Ă©s kend meg Ƒket a majonĂ©zes szĂłsszal. A kenyĂ©r belsƑ rĂ©szĂ©t kicsit megpirĂ­thatod a serpenyƑben, hogy ropogĂłsabb legyen.

    A pirított kenyér a legfinomabb alap a bånh mÏ-hez, mert ropogós és ínycsiklandó.

    5

    Tedd a bagettbe a sĂŒlt sertĂ©shĂșst, majd halmozd rĂĄ a zöldsĂ©geket: a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, uborkĂĄt Ă©s tavaszi hagymĂĄt.

    A szendvics legyen gazdag hĂșsban Ă©s zöldsĂ©gekben, hogy igazĂĄn Ă­zletes legyen.

    6

    SzĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s ha szereted a csĂ­pƑset, adj hozzĂĄ chili szeleteket is.

    A koriander frissességet ad, a chili pedig pikåns ízt, amit sokan szeretnek.

    7

    ZĂĄrd le a bagettet, Ă©s mĂĄris kĂ©sz a sĂŒlt sertĂ©shĂșsos bĂĄnh mĂŹ. TĂĄlald frissen, hogy a ropogĂłs kenyĂ©r Ă©s a friss zöldsĂ©gek Ă­ze kiemelkedjen!

    Ez a szendvics legjobb frissen fogyasztva, de akĂĄr elƑre is elkĂ©szĂ­theted, ha a szendvics elemeit kĂŒlön tĂĄrolod Ă©s tĂĄlalĂĄs elƑtt összeĂĄllĂ­tod.