Bánh Mì Thịt sült sertéshúsos szendvics friss zöldségekkel és korianderrel tálalva.

Bánh Mì Thịt - Sült sertéshúsos szendvics

A bánh mì egy igazi vietnámi klasszikus, amely az 1950-es években kezdett elterjedni, miután a francia gyarmati időszakban a francia bagett is helyet kapott a vietnámi konyhában. A bánh mì Thịt, azaz a sült sertéshúsos változat különösen népszerű a vietnámi utcai étkezésben. Az édes és sós hoisin szósz, a friss zöldségek és a ropogós bagett kombinációja igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A bánh mì egy egyszerű, de nagyon ízletes étel, amely gyorsan elkészíthető, és minden falatja egy friss emlék, amit sosem felejtünk el.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
300 g Sertéshús (szűzpecsenye)
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Hoiszin szósz
1 db Chili
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, és süsd meg a hús szeleteket 4-5 percig, míg szépen megpirulnak és átsülnek.

    A hús legyen szobahőmérsékletű, hogy egyenletesen sülhessen, és ne száradjon ki.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra, és a fokhagymát is hámozd meg és aprítsd fel.

    A zöldségeket minél vékonyabbra szeleteld, hogy roppanósabb legyen a szendvics.

    3

    Készíts egy szószt a majonézből, szójaszószból, hoisin szószból, és az apróra vágott fokhagymából. Keverd jól össze, hogy egy sima, ízes szószt kapj.

    A fokhagyma erősebb ízt ad a szósznak, ha frissen és apróra vágva használod.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket a majonézes szósszal. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított kenyér a legfinomabb alap a bánh mì-hez, mert ropogós és ínycsiklandó.

    5

    Tedd a bagettbe a sült sertéshúst, majd halmozd rá a zöldségeket: a sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    A szendvics legyen gazdag húsban és zöldségekben, hogy igazán ízletes legyen.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szereted a csípőset, adj hozzá chili szeleteket is.

    A koriander frissességet ad, a chili pedig pikáns ízt, amit sokan szeretnek.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a sült sertéshúsos bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    Ez a szendvics legjobb frissen fogyasztva, de akár előre is elkészítheted, ha a szendvics elemeit külön tárolod és tálalás előtt összeállítod.