Bánh Mì Xá Xíu kínai BBQ sertéshússal tálalva, friss zöldségekkel és korianderrel.

Bánh Mì Xá Xíu - Kínai BBQ sertéshússal

A Bánh Mì Xá Xíu egy különleges változata a vietnámi bánh mì-nek, amely a kínai BBQ hagyományos ízvilágát ötvözi. A Xá Xíu, azaz a kínai BBQ sertéshús a 19. században alakult ki Kínában, és hamarosan elterjedt Vietnámban is. Ez a szendvics gazdag, édes-savanyú BBQ ízével és a friss zöldségek roppanóságával kiemelkedő étel lett. A bánh mì Xá Xíu tökéletes választás egy gyors, de ínycsiklandó étkezéshez, amely egyesíti a két kultúra gasztronómiai hagyományait.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Bagett
300 g Sertéshús (szűzpecsenye)
3 ek. Xá Xíu szósz (Kínai BBQ szósz)
2 szál Tavaszi hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
1 csokor Friss koriander
4 ek. Maionéz
2 ek. Szójaszósz
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd vékony szeletekre. A szeleteket párold meg egy serpenyőben olajjal, hogy egyenletesen átsüljenek, de ne legyenek túl szárazak.

    Használj friss sertéshúst, hogy a hús szaftos maradjon, és figyelj arra, hogy ne piruljon meg túlzottan.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd vékony csíkokra. Az uborkát hámozd meg és szeleteld fel vékonyan. A tavaszi hagymát vágd apróra.

    Ha a zöldségeket túl vastagon szeleteled, nem lesz olyan roppanósak a szendvicsben, tehát vékonyra szeleteld őket.

    3

    A sertéshúsra öntsd rá a Xá Xíu szószt, és keverd jól össze, hogy a hús minden része bevonódjon a gazdag BBQ szószban.

    Ha nincs friss Xá Xíu szószod, használhatsz kész változatot, de a friss mindig ízesebb és jobb.

    4

    Vágd félbe a bagetteket, és kend meg őket a majonézes szósszal. A kenyér belső részét kicsit megpiríthatod a serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.

    A pirított bagett segít abban, hogy a szendvics ropogós legyen, és jól bírja a szaftot.

    5

    Tedd a bagettbe a sült sertéshúst, majd halmozd rá a zöldségeket: a sárgarépát, uborkát és tavaszi hagymát.

    Ne túl sok zöldséget tegyél, hogy a hús és a szósz íze is érvényesüljön.

    6

    Szórd meg friss korianderrel, és ha szereted a csípőset, adj hozzá chili szeleteket is.

    A koriander frissességet, a chili pedig pikáns ízt ad a bánh mì-nek.

    7

    Zárd le a bagettet, és máris kész a kínai BBQ sertéshúsos bánh mì. Tálald frissen, hogy a ropogós kenyér és a friss zöldségek íze kiemelkedjen!

    Ez a szendvics legjobb frissen fogyasztva, hogy megőrizze a ropogós textúráját és gazdag ízvilágát.