Bánh xèo tofuval friss salátalevelek között tálalva

Bánh xèo tofuval

A bánh xèo tradicionális vietnami étel, melyet a helyi piacokon árusítanak. A rizslisztből készült tészta friss zöldségekkel és különböző húsokkal, például csirke- vagy sertéshússal, töltve. Azonban a vegán változatokban tofu is helyet kap. A tofu, amely remekül átveszi a fűszerek ízét, ideális választás vegetáriánusoknak és vegánoknak egyaránt. Ahogy a bánh xèo sül, az egész konyhát betölti a kellemes kókuszos illat, miközben a tofu éppen ropogósra sül. Ezt az ételt tökéletesen tálalhatod egy színes salátával, friss mentalevelekkel és egy kis halas szósszal, hogy teljes legyen az ízélmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
300 ml Kókusztej
100 ml Víz
200 g Tofu
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Kurkuma
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors
2 ek. Olaj
4 db Friss salátalevelek
5 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a tofut törd darabokra, a zöldhagymát aprítsd fel, és a kókusztejet öntsd egy tálba.

    A tofu darabolásakor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl apró darabok, hogy jól átsüljön.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, a kókusztejet, a vizet, a kurkumát, a sót és a fekete borsot. Add hozzá a zöldhagymát és jól keverd el.

    Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá egy kevés vizet, hogy folyékonyabb legyen, de ne túl híg!

    3

    Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy evőkanál olajat. Öntsd bele a tészta felét, és egyenletesen oszlasd el a serpenyő alján.

    Ne túl forró olajban süsd, hogy a tészta szépen egyenletesen süljön, ne égjen meg.

    4

    Helyezd a tofu darabokat a tésztára, majd süsd addig, amíg az alsó része aranybarna lesz, körülbelül 5-7 percig.

    A tofu ne legyen túl nagy, hogy könnyen átsüljön, de ne is legyen túl kicsi, hogy megtartja a textúráját.

    5

    Óvatosan hajtsd félbe a bánh xèo-t, és süsd további 2-3 percig, hogy a tészta ropogós legyen.

    Használj lapos spatulát a felhajtáshoz, hogy ne sértsd meg a tésztát.

    6

    Ismételd meg a fenti lépéseket a maradék tésztával és tofudarabokkal.

    Ne pánikolj, ha az első nem sikerül tökéletesen! A gyakorlat segít elérni a kívánt eredményt.

    7

    Tálald a bánh xèo-t friss salátalevelekkel és mentával, és fogyaszd melegen.

    Tálaláskor egy kis halszószt is kínálhatsz hozzá, hogy autentikus ízt adj neki.