A vajat olvaszd meg, majd hagyd egy kicsit hűlni. A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze.
A lisztet érdemes szitálni, hogy a tészta laza és könnyű legyen.
Add hozzá az olvasztott vajat, tojást és tejet. Keverd össze, amíg a tészta összeáll.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a bannock kemény lehet. Az a cél, hogy a tészta csak éppen összekapcsolódjon.
Finoman add hozzá az áfonyát, és óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjenek össze a bogyók.
Az áfonya jól oszlatható el, ha nem túl erősen kevered, így a tésztában egyenletesen eloszlik.
Melegíts egy serpenyőt közepes hőmérsékletre, majd vajjal vagy olajjal enyhén kenj meg.
A serpenyő ne legyen túl forró, mert akkor a külső része gyorsan megéghet, míg a belseje nyers marad.
A tésztát egy evőkanállal helyezd a serpenyőbe kis adagokban. Süsd 3-4 percig minden oldalán, amíg aranybarna és átsült.
Fordítsd meg a bannockokat óvatosan, hogy ne törjenek el, és egyenletesen süljenek.
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald friss áfonyával és esetleg egy kis porcukorral.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.