Bannock áfonyával, puha és gazdag ízű tészta, friss áfonyával tálalva

Bannock áfonyával

A bannock egy hagyományos skót és brit sütemény, amelyet gyakran egyszerűen, de ínycsiklandó módon készítenek. Áfonyával készítve ez a recept egy különleges édességet kínál, amely tökéletes reggelire, délutáni teázáshoz vagy akár egy könnyed desszerthez is. Az áfonya édes és friss íze harmonikusan illeszkedik a puha tésztához, így minden falat élvezetet nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
200 ml Tej
75 g Vaj
150 g Friss áfonya
1 db Tojás
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg, majd hagyd egy kicsit hűlni. A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze.

    A lisztet érdemes szitálni, hogy a tészta laza és könnyű legyen.

    2

    Add hozzá az olvasztott vajat, tojást és tejet. Keverd össze, amíg a tészta összeáll.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a bannock kemény lehet. Az a cél, hogy a tészta csak éppen összekapcsolódjon.

    3

    Finoman add hozzá az áfonyát, és óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy ne törjenek össze a bogyók.

    Az áfonya jól oszlatható el, ha nem túl erősen kevered, így a tésztában egyenletesen eloszlik.

    4

    Melegíts egy serpenyőt közepes hőmérsékletre, majd vajjal vagy olajjal enyhén kenj meg.

    A serpenyő ne legyen túl forró, mert akkor a külső része gyorsan megéghet, míg a belseje nyers marad.

    5

    A tésztát egy evőkanállal helyezd a serpenyőbe kis adagokban. Süsd 3-4 percig minden oldalán, amíg aranybarna és átsült.

    Fordítsd meg a bannockokat óvatosan, hogy ne törjenek el, és egyenletesen süljenek.

    6

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald friss áfonyával és esetleg egy kis porcukorral.