A lisztet, sütőport, sót és cukrot egy tálban keverd össze.
A száraz hozzávalókat érdemes először jól összekeverni, hogy egyenletes legyen a tészta állaga.
Hozzáadd a vizet és a növényi olajat, majd keverd össze, amíg egy sima tészta nem képződik.
Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg össze nem áll, különben keményebb lesz.
Formázz egy kis kerek korongot a tésztából, és egy serpenyőben, közepes lángon, melegítsd fel az olajat.
A serpenyő ne legyen túl forró, mert a tészta megéghet anélkül, hogy átsülne belül.
Tedd a tésztát a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ha a tészta vastag, lassabban süsd, hogy biztosan átsüljön a közepén is.
A kész bannockot tálald melegen, esetleg vajjal, lekvárral vagy mézzel.
Ez az étel remek reggeli vagy snack, de egy kis fűszeres lekvár vagy édes méz tökéletes kiegészítője.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.