Bannock kanadai őslakos stílusban, frissen sütve

Bannock kanadai őslakos stílusban

A bannock egy hagyományos kanadai étel, amelyet az őslakosok régóta készítenek. A recept egyszerű és gyors, tökéletesen illik egy kiadós reggelire vagy uzsonnára. A sütőporos tészta alapvetően hasonlít egy kenyérhez, de gyorsan elkészíthető és nem igényel hosszú pihentetést. A hagyományos módon gyakran a tábortűz mellett sütötték, de a modern változatok serpenyőben is könnyedén elkészíthetők.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Liszt
2 tk. Sütőpor
1 tk.
1 ek. Cukor
120 ml Víz
2 ek. Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot egy tálban keverd össze.

    A száraz hozzávalókat érdemes először jól összekeverni, hogy egyenletes legyen a tészta állaga.

    2

    Hozzáadd a vizet és a növényi olajat, majd keverd össze, amíg egy sima tészta nem képződik.

    Ne dolgozd túl a tésztát, csak addig keverd, amíg össze nem áll, különben keményebb lesz.

    3

    Formázz egy kis kerek korongot a tésztából, és egy serpenyőben, közepes lángon, melegítsd fel az olajat.

    A serpenyő ne legyen túl forró, mert a tészta megéghet anélkül, hogy átsülne belül.

    4

    Tedd a tésztát a serpenyőbe, és süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ha a tészta vastag, lassabban süsd, hogy biztosan átsüljön a közepén is.

    5

    A kész bannockot tálald melegen, esetleg vajjal, lekvárral vagy mézzel.

    Ez az étel remek reggeli vagy snack, de egy kis fűszeres lekvár vagy édes méz tökéletes kiegészítője.