Bannock olajban sütve, ropogós és puha textúrával

Bannock olajban sütve

A bannock egy tradicionális brit étel, melyet eredetileg a skótok készítettek. A tésztát egyszerű hozzávalókból készítik, és az eredeti receptet gyakran az emberek szabad tűzön készítették. A sütés változata, amelyben az olajban sül, egy gyors és ízletes alternatívát ad a hagyományos recepthez. Az olajban sült bannock különösen finom, amikor meleg, és sokféle feltéttel tálalható, mint lekvár, sajt vagy méz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 tk. Szódabikarbóna
0.5 tk.
50 g Vaj
150 ml Tej
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, szódabikarbónát és a sót egy tálba szitáljuk. Ezután a vajat hozzáadjuk, és ujjbegyeinkkel morzsoljuk bele a lisztbe, amíg homokos állagot nem kapunk.

    A hideg vaj segít abban, hogy a bannock tésztája puha és omlós legyen. Ne olvaszd meg a vajat!

    2

    Ezután apránként hozzáadjuk a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Ha túl száraznak tűnik, egy kis tejet adhatunk hozzá.

    Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz! A tészta legyen egyenletes, de még kissé ragacsos.

    3

    A tésztát vedd ki a tálból, és formázz belőle egy kb. 2 cm vastag kört. Ha szükséges, lisztezett felületen könnyedén nyújtsd ki.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl ragadós legyen a tészta, lisztezheted a kezedet és a felületet is.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. Miután az olaj elég forró (a megfelelő hőmérsékletet tesztelheted egy pici tésztadarabbal), helyezd bele a formázott tésztát.

    Az olajat akkor tesztelheted a legjobban, ha egy kis tésztát dobsz bele – ha buborékolni kezd, az olaj elég forró.

    5

    Süsd a tésztát mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne próbáld meg túl sűrűn fordítani a bannockot, mert így nehezebben sül át rendesen. Használj spatulát, hogy könnyedén megfordíthasd.

    6

    Miután mindkét oldalán megsült, vedd ki a bannockot az olajból, és papírtörlőre helyezd, hogy lecsöpögjön róla a felesleges olaj.

    Ha még ropogósabb szeretnéd, helyezd vissza egy rövid időre az olajba, de ne túl sokáig, hogy ne ázzon el.