A lisztet, sütőport, sót és cukrot egy nagy tálban keverd össze.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.
Add hozzá a hideg vajat, és morzsolj össze mindent a kezedben, hogy a vaj apró darabokra essen, mint a homok.
Használhatsz egy tésztavágót is, ha nem szeretnéd a kezedet használni a vaj morzsolásához.
Add hozzá a tojást és a tejet, és jól keverd össze, hogy tészta állagú legyen.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a bannock nem lesz puha, hanem keményebbé válik.
A mazsolát keverd a tésztába, majd egy enyhén lisztezett felületen formázz egy kis kerek kenyérformát a tésztából.
Ha nem szereted a mazsolát, akkor más szárított gyümölcsöket is használhatsz, mint például aszalt áfonya.
Helyezd a formát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Ha szeretnéd, a tészta tetejét megkenheted egy kis tejjel, hogy szép fényes legyen.
A kész bannockot hagyd hűlni, majd szeleteld fel és tálald.
A bannock frissen a legfinomabb, de másnap is nagyszerű, ha egy kicsit megpirítod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.