A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
Ne feledd, hogy a sütő előmelegítése segít abban, hogy a bannock egyenletesen süljön.
A lisztet, sütőport, sót és cukrot keverd össze egy nagy tálban.
A száraz hozzávalókat mindig alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen az íz és a textúra.
Add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Keverd addig, amíg egy lágy tészta nem alakul ki.
Ne keverd túl sokáig, mert akkor keményebb lesz a tészta. Csak addig keverd, amíg összeáll.
A tésztát tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe, és formázz belőle egy kb. 2-3 cm vastag kört.
A tésztát nyújtás nélkül is formázhatod kézzel, hogy rusztikusabb kinézetet kapjon.
Süsd a bannockot a sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a tészta átsül.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le egy alufóliával, hogy ne égjen meg.
Miután elkészült, hagyd pihenni pár percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.
A frissen sült bannock a legfinomabb, de másnap is remek reggelire vajjal vagy lekvárral.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.