Frissen sült bannock, aranybarna, puha tésztával, vágott szeletekben

Bannock sütőben sütve

A bannock egy hagyományos kanadai kenyér, amely az őslakos kultúrákban és a felfedezők táplálékában is szerepelt. Az egyszerű, mégis ízletes kenyér gyorsan elkészíthető és tökéletes kiegészítője lehet bármely étkezésnek. Az elkészítése egyszerű, és nem igényel kelesztést, így gyorsan friss kenyeret kínálhatsz. A bannock története a kanadai vidékre nyúlik vissza, ahol a friss alapanyagok és egyszerű technikák előtérbe kerültek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
2 ek. Cukor
250 ml Tej
100 g Olvasztott vaj
1 db Friss tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra. Készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.

    Ne feledd, hogy a sütő előmelegítése segít abban, hogy a bannock egyenletesen süljön.

    2

    A lisztet, sütőport, sót és cukrot keverd össze egy nagy tálban.

    A száraz hozzávalókat mindig alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen az íz és a textúra.

    3

    Add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a tojást. Keverd addig, amíg egy lágy tészta nem alakul ki.

    Ne keverd túl sokáig, mert akkor keményebb lesz a tészta. Csak addig keverd, amíg összeáll.

    4

    A tésztát tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe, és formázz belőle egy kb. 2-3 cm vastag kört.

    A tésztát nyújtás nélkül is formázhatod kézzel, hogy rusztikusabb kinézetet kapjon.

    5

    Süsd a bannockot a sütőben 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a tészta átsül.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le egy alufóliával, hogy ne égjen meg.

    6

    Miután elkészült, hagyd pihenni pár percig, majd szeleteld fel és tálald melegen.

    A frissen sült bannock a legfinomabb, de másnap is remek reggelire vajjal vagy lekvárral.