Bao sült kolbásszal, káposztás keverékkel és friss korianderrel tálalva

Bao sült kolbásszal

A bao egy tradicionális kínai étel, amely puha, gőzölt tésztából készül, és számos töltelékkel készíthető el. Az étel az évek során elterjedt más ázsiai országokban is, és ma már világszerte népszerű ételként fogyasztják. A sült kolbászos bao egy különleges, gazdag étel, amelyben a ropogós kolbász és a friss káposzta tökéletesen kiegészítik egymást. A szójaszószos káposzta különleges ízt ad, míg a koriander frissessége kiemeli az étel ízeit.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Bao tészta
4 db Sült kolbász
1 cs Friss káposzta
2 ek. Sójavas
2 ek. Édes chili szósz
1 ág Friss koriander
2 clove Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bao tésztát melegítsd meg egy pár percig, hogy puha és meleg legyen.

    A bao tészta gyorsan felmelegszik, így figyelj, hogy ne száradjon ki.

    2

    A kolbászt süsd meg, és vágd fel kisebb darabokra.

    A sült kolbásznak ropogósnak kell lennie a kívülről, miközben szaftos marad belül.

    3

    A káposztát vágd vékony csíkokra, és keverd össze a szójaszósszal és édes chili szósszal.

    A káposzta ropogós textúrát ad, miközben a szójaszósz és chili szósz gazdagítja az ízeket.

    4

    A fokhagymát vágd finomra, és keverd a káposztás keverékhez.

    A fokhagyma friss, intenzív ízt ad az ételnek.

    5

    Tedd a megmelegített bao tésztába a sült kolbász darabokat, majd szórd meg a káposztás keverékkel és friss korianderrel.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízeit.

    6

    Tálald a bao-t azonnal, hogy a tészta ne hűljön le és a kolbász szaftos maradjon.

    A bao tökéletesen illik egy friss salátával vagy akár leves kíséretében.