Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.
A fahéj elhagyható vagy helyettesíthető más fűszerekkel, például szerecsendióval.
A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.
A tej egy részét helyettesítheted szódavízzel a könnyedebb tészta érdekében.
A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.
Használj habverőt a csomómentes tészta eléréséhez.
Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.
A túl sok olaj zsírossá teszi a palacsintát, ezért fontos a vékony réteg.
A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet.
A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.
A palacsintát akkor fordítsd meg, amikor a tetején buborékok jelennek meg.
A barackokat hámozd meg, majd vágd fel apró darabokra.
Használhatsz konzerv barackot is, ha nincs friss barackod.
A mascarponét keverd össze egy kis porcukorral, és ha szeretnéd, egy kevés vaníliát is adhatsz hozzá.
A mascarpone helyett használhatsz túrót vagy krémsajtot is.
Miután kisütötted a palacsintákat, kend meg őket a mascarponéval, majd tedd rá a felkockázott barackot.
A palacsintákat feltekerheted vagy félbehajthatod a töltelékkel.
Tálald a barackos mascarponés palacsintát, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot.
A palacsintákat tálalhatod egymásra halmozva, vagy külön-külön tányérokon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.