Barackos mascarponés palacsinta tálalva

Barackos mascarponés palacsinta

A barackos mascarponés palacsinta egy frissítő és édes desszert, amely a mascarpone krémes állagát ötvözi a barack zamatos ízével. A finom palacsinta és a gyümölcsök tökéletesen harmonizálnak, így minden falat különleges élményt nyújt. A palacsinta könnyen elkészíthető, és tökéletes választás bármilyen étkezéshez. A barack és mascarpone ízek egyedülálló kombinációja mindenkit elbűvöl.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
500 ml Tej
2 db Tojás
50 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 csipet
1 ek. Olaj
200 g Mascarpone
3 db Barack

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a palacsinta tésztáját: egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat és a csipet sót.

    A fahéj elhagyható vagy helyettesíthető más fűszerekkel, például szerecsendióval.

    2

    A tojásokat verd fel, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy egy sima masszát kapj.

    A tej egy részét helyettesítheted szódavízzel a könnyedebb tészta érdekében.

    3

    A száraz hozzávalókat fokozatosan add hozzá a folyékony hozzávalókhoz, és folyamatosan keverd, hogy ne legyenek csomók.

    Használj habverőt a csomómentes tészta eléréséhez.

    4

    Egy serpenyőt hevíts fel közepes lángon, majd egy kevés olajat önts bele, és egy papírtörlővel oszlasd el, hogy csak egy vékony réteg olaj maradjon.

    A túl sok olaj zsírossá teszi a palacsintát, ezért fontos a vékony réteg.

    5

    A forró serpenyőbe önts egy merőkanálnyi tésztát, és körkörösen eloszlatva készíts egy vékony palacsintát.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet.

    6

    A palacsintát mindkét oldalán 1-2 percig süsd, amíg szép aranybarna lesz.

    A palacsintát akkor fordítsd meg, amikor a tetején buborékok jelennek meg.

    7

    A barackokat hámozd meg, majd vágd fel apró darabokra.

    Használhatsz konzerv barackot is, ha nincs friss barackod.

    8

    A mascarponét keverd össze egy kis porcukorral, és ha szeretnéd, egy kevés vaníliát is adhatsz hozzá.

    A mascarpone helyett használhatsz túrót vagy krémsajtot is.

    9

    Miután kisütötted a palacsintákat, kend meg őket a mascarponéval, majd tedd rá a felkockázott barackot.

    A palacsintákat feltekerheted vagy félbehajthatod a töltelékkel.

    10

    Tálald a barackos mascarponés palacsintát, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot.

    A palacsintákat tálalhatod egymásra halmozva, vagy külön-külön tányérokon.