Barackpürés panna cotta tálalva

Barackpürés panna cotta

A barackpürés panna cotta az olasz desszert friss, nyári változata, amely a barack lédús édességét kombinálja a tejszínes alap selymességével. Ez a desszert tökéletes választás a melegebb hónapokban, amikor könnyed és gyümölcsös ízekkel szeretnéd elkápráztatni családodat vagy vendégeidet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
150 ml Barackpüré
100 g Friss barack (díszítéshez)
2 levél Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapokat ne áztasd túl sokáig, mert széteshetnek.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    A vaníliarudat a főzés végén vedd ki a tejszínből.

    3

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    Ha a zselatin nem oldódik fel teljesen, tedd vissza a lábost alacsony lángra, és kevergesd, amíg fel nem oldódik.

    4

    Öntsd a tejszínes keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten. Ezután tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat ne töltsd tele, hagyj helyet a barackpürének.

    5

    Készítsd el a barackpürét: friss barackot pürésíts, ízlés szerint adj hozzá cukrot, majd melegítsd fel. Hagyd langyosra hűlni.

    A barackpürét készítheted konzerv barackból is, ha nincs friss.

    6

    Öntsd a barackpürét a panna cottára, és hagyd további 1-2 órát hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

    A barackpürét óvatosan öntsd a panna cottára, hogy ne keveredjen össze.

    7

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss barackszeletekkel és egy levél mentával.

    A díszítéshez használhatsz baracklekvárt is.