Vágd fel a bárányhúst vékony csíkokra, majd keverd össze olívaolajjal, citromlével, zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Hagyd pácolódni legalább 1 órán át.
A húst vékonyan szeld, hogy gyorsan és egyenletesen átsüljön. Ha van időd, hagyd a húst akár egy éjszakán át pácolódni a hűtőben, így még ízletesebb lesz.
Egy serpenyőben közepes lángon süsd meg a báránycsíkokat 8-10 perc alatt, amíg minden oldaluk aranybarnára pirul és teljesen átfőnek.
Ne tedd túl a serpenyőt hússal, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább több adagban süsd meg.
Közben készítsd el a tzatziki szószt: reszeld le az uborkát, nyomkodd ki a levét, majd keverd össze a görög joghurttal, apróra vágott fokhagymával, kaporral, sóval és borssal.
Fontos, hogy az uborkából alaposan kinyomkodd a vizet, különben a szósz túl híg lesz. Ehhez használhatsz egy tiszta konyharuhát vagy papírtörlőt.
Szeleteld fel a paradicsomot és a piros hagymát vékony karikákra.
A piros hagymát érdemes szeletelés után hideg vízbe áztatni pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.
Melegítsd fel a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.
A pita kenyeret ne melegítsd túl, mert akkor kiszárad és törik. Csak addig melegítsd, amíg puha és hajlékony lesz.
A meleg pitákba helyezd a sült bárányhúst, majd tedd rá a friss paradicsomot, a hagymát és kanalazz rá bőségesen a tzatzikiből.
A pitát ne töltsd túl, különben nehéz lesz összehajtani és enni.
Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald, opcionálisan olívaolajjal megcsorgatva.
A pitát érdemes papírba csomagolni, hogy könnyebb legyen kézben tartani és ne folyjon ki a szósz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.