Barbecue Doughnut tálalva füstölt hússal

Barbecue Doughnut

A Barbecue Doughnut egy különleges sós fánk, amely az édes és sós ízek tökéletes kombinációját kínálja. Az Egyesült Államok déli államaiban népszerű, ahol a barbecue húsok és a sült tészta egyaránt nagy szerepet játszanak a konyhában. Eredetileg az amerikai utcai árusok találták ki, hogy egy egyedi, könnyen fogyasztható snackként szolgáljon a barbecue rajongóknak. A fánk puha, édes tésztája tökéletesen harmonizál a füstölt hús gazdag, sós ízével, míg a barbecue szósz pikáns édessége még különlegesebbé teszi ezt az ételt. Ha szereted a barbecue ételeket és a kreatív street food recepteket, ezt mindenképp próbáld ki!

Előkészület 1 óra 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 1 óra 20 perc
3600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
50 g Kristálycukor
7 g Száraz élesztő
1 csipet
200 ml Meleg tej
1 db Tojás
50 g Vaj
1 tk. Vaníliakivonat
100 ml Barbecue szósz
200 g Füstölt sertéshús (aprított)
100 g Reszelt sajt
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a száraz élesztőt.

    Fontos, hogy a száraz hozzávalókat alaposan elkeverd, mielőtt a nedveseket hozzáadod.

    2

    Add hozzá a meleg tejet, a tojást és a vaníliakivonatot, majd kezdd el összedolgozni a tésztát.

    A tej ne legyen túl forró, mert az károsíthatja az élesztőt. A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek.

    3

    Olvaszd meg a vajat, és fokozatosan adagold a tésztához, miközben folyamatosan gyúrod, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.

    A vajat ne öntsd egyszerre a tésztához, mert nehezebben fog összeállni.

    4

    Takard le a tésztát konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tésztát tedd meleg, huzatmentes helyre. A sütőt is bemelegítheted alacsony hőfokon, majd kikapcsolhatod, és betedd a tésztát kelni.

    5

    Közben készítsd elő a tölteléket: keverd össze az aprított füstölt sertéshúst a barbecue szósszal és a reszelt sajttal.

    A töltelékhez használhatsz másféle húst is, például csirkét vagy marhát.

    6

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1,5 cm vastagra, majd egy nagyobb pohárral vagy fánk kiszúróval vágj belőle köröket.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a töltelék kifolyhat sütés közben.

    7

    A tésztakorongok közepére tegyél egy kis kanál barbecue-s húsos tölteléket, majd helyezz rá egy másik tésztakorongot és nyomkodd össze a széleit.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    8

    Egy mély edényben hevítsd fel az olajat 180°C-ra. Ellenőrizd az olaj hőmérsékletét egy kis darab tésztával – ha azonnal feljön a tetejére és gyengéden sül, az olaj készen áll.

    Ha nincs hőmérőd, egy kenyérkockával is ellenőrizheted az olaj hőmérsékletét. Ha a kenyérkocka 30 másodperc alatt aranybarnára sül, az olaj megfelelő hőmérsékletű.

    9

    Süsd a töltött fánkokat 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.

    Ne süsd túl a fánkokat, mert kiszáradhatnak.

    10

    A megsült fánkokat szedd ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd hagyd kissé hűlni.

    A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a fánkok nem lesznek túl zsírosak.

    11

    Tálald frissen, esetleg extra barbecue szósszal megkenve a tetejét, hogy még ízletesebb legyen!

    A fánkokat frissen a legfinomabbak, de ha marad, légmentesen záródó edényben tárold.