Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztĆt.
Fontos, hogy a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat alaposan elkeverd, mielĆtt a nedveseket hozzĂĄadod.
Add hozzĂĄ a meleg tejet, a tojĂĄst Ă©s a vanĂliakivonatot, majd kezdd el összedolgozni a tĂ©sztĂĄt.
A tej ne legyen tĂșl forrĂł, mert az kĂĄrosĂthatja az Ă©lesztĆt. A hozzĂĄvalĂłk legyenek szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱek.
Olvaszd meg a vajat, Ă©s fokozatosan adagold a tĂ©sztĂĄhoz, miközben folyamatosan gyĂșrod, amĂg sima, rugalmas tĂ©sztĂĄt nem kapsz.
A vajat ne öntsd egyszerre a tésztåhoz, mert nehezebben fog összeållni.
Takard le a tĂ©sztĂĄt konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen kb. 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A tĂ©sztĂĄt tedd meleg, huzatmentes helyre. A sĂŒtĆt is bemelegĂtheted alacsony hĆfokon, majd kikapcsolhatod, Ă©s betedd a tĂ©sztĂĄt kelni.
Közben kĂ©szĂtsd elĆ a töltelĂ©ket: keverd össze az aprĂtott fĂŒstölt sertĂ©shĂșst a barbecue szĂłsszal Ă©s a reszelt sajttal.
A töltelĂ©khez hasznĂĄlhatsz mĂĄsfĂ©le hĂșst is, pĂ©ldĂĄul csirkĂ©t vagy marhĂĄt.
Lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kb. 1,5 cm vastagra, majd egy nagyobb pohĂĄrral vagy fĂĄnk kiszĂșrĂłval vĂĄgj belĆle köröket.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert a töltelĂ©k kifolyhat sĂŒtĂ©s közben.
A tĂ©sztakorongok közepĂ©re tegyĂ©l egy kis kanĂĄl barbecue-s hĂșsos töltelĂ©ket, majd helyezz rĂĄ egy mĂĄsik tĂ©sztakorongot Ă©s nyomkodd össze a szĂ©leit.
A szĂ©leket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki sĂŒtĂ©s közben.
Egy mĂ©ly edĂ©nyben hevĂtsd fel az olajat 180°C-ra. EllenĆrizd az olaj hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t egy kis darab tĂ©sztĂĄval â ha azonnal feljön a tetejĂ©re Ă©s gyengĂ©den sĂŒl, az olaj kĂ©szen ĂĄll.
Ha nincs hĆmĂ©rĆd, egy kenyĂ©rkockĂĄval is ellenĆrizheted az olaj hĆmĂ©rsĂ©kletĂ©t. Ha a kenyĂ©rkocka 30 mĂĄsodperc alatt aranybarnĂĄra sĂŒl, az olaj megfelelĆ hĆmĂ©rsĂ©kletƱ.
SĂŒsd a töltött fĂĄnkokat 2-3 percig mindkĂ©t oldalukon, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
Ne sĂŒsd tĂșl a fĂĄnkokat, mert kiszĂĄradhatnak.
A megsĂŒlt fĂĄnkokat szedd ki papĂrtörlĆre, hogy a felesleges olajat felszĂvja, majd hagyd kissĂ© hƱlni.
A papĂrtörlĆ segĂt eltĂĄvolĂtani a felesleges olajat, Ăgy a fĂĄnkok nem lesznek tĂșl zsĂrosak.
TĂĄlald frissen, esetleg extra barbecue szĂłsszal megkenve a tetejĂ©t, hogy mĂ©g Ăzletesebb legyen!
A fånkokat frissen a legfinomabbak, de ha marad, légmentesen zåródó edényben tårold.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.