Csokoládés Barfi, sáfrányos ízzel tálalva

Barfi csokoládés

A Barfi egy hagyományos indiai édesség, amely csokoládéval és sáfránnyal készült változata igazán különlegessé teszi ezt az édességet. A csokoládés Barfi krémes állaga és gazdag íze tökéletes választás ünnepi alkalmakra, vagy bármikor, amikor egy kis édességre vágysz. Az indiai konyha egyik legismertebb édessége, amely minden falatjával örömet okoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Tejpor
150 ml Tej
100 g Cukor
50 g Vaj
100 g Csokoládé
1 ek. Rózsavíz
1 csipet Sáfrány

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a tejet.

    Fontos, hogy ne hagyd felforrni a tejet, mert az megváltoztathatja az étel textúráját.

    2

    Add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett addig főzd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a cukor leégését.

    3

    Add hozzá a tejport és a sáfrányt. Keverd alaposan, hogy homogén masszát kapj.

    A sáfrányt először egy pici meleg tejben feloldhatod, hogy erősebb ízt adjon az ételnek.

    4

    Főzd a keveréket alacsony lángon, folyamatosan keverve, amíg a massza sűrűsödni nem kezd.

    Ne hagyd elhagyni a serpenyőt, mert a massza könnyen leéghet.

    5

    Amikor a massza elég sűrű, vedd le a tűzről, és add hozzá az apróra vágott csokoládét. Keverd össze, amíg teljesen elolvad.

    Használj jó minőségű csokoládét, hogy gazdag ízt adjon az ételnek.

    6

    Öntsd a masszát egy zsírozott tepsibe vagy tálcára, és egyenletesen oszlasd el.

    Az egyenletes eloszlatáshoz használd egy spatulát vagy kanalat.

    7

    Hagyd teljesen kihűlni, majd tedd a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

    Ha gyorsan szeretnéd hűteni, akkor teheted a hűtőbe, de biztosítsd, hogy teljesen kihűljön.

    8

    Miután a Barfi megszilárdult, vágd fel kockákra és tálald.

    A kockákat éles késsel vágd, hogy szépen megmaradjanak a formák.