A sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le finomra.
A reszelt sárgarépát ne nyomd ki, hogy megőrizzük a levét, amely segít a massza sűrítésében.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd add hozzá a reszelt sárgarépát.
A sárgarépát addig pirítsd, amíg egy kicsit megpuhul, de ne hagyd megégni.
Add hozzá a cukrot, és folyamatos keverés mellett főzd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a cukor leégését.
Ezután add hozzá a tejet és a tejport, és keverd jól össze.
A tejpor segít sűríteni a masszát, és gazdag, krémes textúrát ad neki.
Főzd tovább alacsony lángon, folyamatos keverés mellett, amíg a massza sűrűsödik.
Ne hagyd elhagyni a serpenyőt, mert a massza könnyen leéghet.
Amikor a massza sűrűsödik, vedd le a tűzről, és öntsd egy zsírozott tepsibe vagy tálcára.
Az egyenletes eloszlatáshoz használd egy spatulát vagy kanalat.
Szórd meg a tetejét apróra vágott mandulával, és hagyd teljesen kihűlni, hogy megszilárduljon.
Ha gyorsan szeretnéd hűteni, akkor teheted a hűtőbe, de biztosítsd, hogy teljesen kihűljön.
Miután a Barfi megszilárdult, vágd fel kockákra és tálald.
A kockákat éles késsel vágd, hogy szépen megmaradjanak a formák.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.