Barna vajas torta szeletelve tálalva

Barna vajas torta

A Barna vajas torta egy különleges desszert, amelyet a barnított vaj gazdag és egyedülálló íze tesz igazán különlegessé. Ez a sütemény tökéletes választás lehet egy délutáni tea mellé vagy ünnepi alkalmakra. A barnított vaj diós, karamelles jegyekkel gazdagítja a tortát, miközben az egyszerű elkészítési folyamat biztosítja, hogy akár kezdők is bátran nekiláthassanak. Tálald porcukorral megszórva, vagy egészítsd ki egy gombóc vaníliafagyival, hogy még ellenállhatatlanabb legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Vaj
150 g Cukor
3 db Tojás
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vaníliakivonat
100 ml Tej
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapírral való kibélelés megkönnyíti a torta kivételét a formából.

    2

    Egy lábosban melegítsd a vajat közepes lángon, amíg barnára nem sül, és kellemesen dióillatú lesz. Hagyd kissé hűlni.

    Vigyázz, hogy a vaj ne égjen meg! Folyamatosan kevergesd, és vedd le a tűzről, amikor már szép barna és dióillatú. A barnított vaj adja a torta különleges ízét.

    3

    Egy tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, amíg világos és könnyű állagot nem kapsz.

    A tojásokat és a cukrot legalább 5 percig habosítsd, hogy a torta könnyű és puha legyen.

    4

    Add hozzá a vaníliakivonatot és a barnított vajat, majd alaposan keverd össze.

    A barnított vajat óvatosan add hozzá, mert forró lehet. Ne keverd túl, csak amíg össze nem áll.

    5

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, miközben a tejet is adagolod.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy elkerüld a csomósodást. Ne keverd túl, csak amíg össze nem áll.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és simítsd el a tetejét. Süsd 30-35 percig, amíg a torta aranybarnára sül, és a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.

    Ellenőrizd a torta közepét egy fogpiszkálóval. Ha tisztán jön ki, a torta megsült. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd a tortát a formában 10 percig, majd vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni. Tálalás előtt porcukorral szórd meg, vagy kínáld kedvenc önteteddel.

    A tortát teljesen hűtsd ki, mielőtt felszeleteled, különben morzsálódhat.