Cotton Candy fagylalt rózsaszín és kék rétegekkel tálalva

Baskin-Robbins Cotton Candy

A Cotton Candy fagylalt a Baskin-Robbins egyik legszínesebb és legvidámabb íze, amelyet eredetileg gyermekeknek szántak, de felnőttek is gyakran nosztalgiával kanalazzák. A vattacukor íz az amerikai vidámparkok hangulatát idézi, ahol a nyári napokon a kézhez ragadó cukorillat és a színes édességek elválaszthatatlan élménye volt a szórakozásnak. A recept kulcsa az egyszerűség: a hagyományos fagylaltalapot csak aromával és ételfestékkel gazdagítjuk. Tipp: ha nincs vattacukor aromád, használhatsz vanília és málna aroma keverékét enyhe cukorsziruppal – így közelítheted az eredeti ízvilágot. Ez a fagylalt tökéletes választás születésnapi zsúrokra, nyári bulikra vagy bármikor, amikor egy kis színes boldogságra vágysz. A váltakozó rózsaszín és kék rétegek nemcsak esztétikailag vonzóak, hanem külön-külön is enyhén eltérő ízjegyeket hordoznak – minden kanál egy új élmény.

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
250 ml Tej
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
2 tk. Vattacukor aroma
1 csipet Rózsaszín ételfesték
1 csipet Kék ételfesték

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, a tejet, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot. Használj kézi habverőt, és addig keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Tipp: hűtött hozzávalókkal dolgozz, így gyorsabban elérhető a megfelelő állag.

    2

    Add hozzá a vattacukor aromát, majd oszd két részre a keveréket. Az egyikhez keverj rózsaszín, a másikhoz kék ételfestéket. Használj nagyon kevés festéket, hogy a szín ne legyen túl intenzív. Ez biztosítja a klasszikus „cotton candy” megjelenést.

    3

    Ha fagylaltgépet használsz, dolgozd fel külön-külön a rózsaszín és kék részeket a gép utasításai szerint. Kézi készítésnél öntsd a két keveréket külön fém tálakba, majd tedd fagyasztóba, és 30 percenként keverd át. Ismételd meg 4-5 alkalommal.

    4

    Amikor a fagylaltok félig megdermedtek, óvatosan rétegezd őket egy tálba vagy dobozba, hogy látványosan váltakozzanak a színek. Tipp: használj kanalat, hogy a két szín ne keveredjen teljesen, hanem márványos hatást érj el.

    5

    Fagyaszd további 2-3 órán keresztül, vagy amíg a fagylalt teljesen megkeményedik. Tálalás előtt hagyd állni szobahőmérsékleten 5 percig, hogy könnyebben adagolható legyen. Ezzel a textúrája is lágyabb lesz.