Egy nagy tálban keverd össze a tejszínt, a tejet, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot. Használj kézi habverőt, és addig keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Tipp: hűtött hozzávalókkal dolgozz, így gyorsabban elérhető a megfelelő állag.
Add hozzá a vattacukor aromát, majd oszd két részre a keveréket. Az egyikhez keverj rózsaszín, a másikhoz kék ételfestéket. Használj nagyon kevés festéket, hogy a szín ne legyen túl intenzív. Ez biztosítja a klasszikus „cotton candy” megjelenést.
Ha fagylaltgépet használsz, dolgozd fel külön-külön a rózsaszín és kék részeket a gép utasításai szerint. Kézi készítésnél öntsd a két keveréket külön fém tálakba, majd tedd fagyasztóba, és 30 percenként keverd át. Ismételd meg 4-5 alkalommal.
Amikor a fagylaltok félig megdermedtek, óvatosan rétegezd őket egy tálba vagy dobozba, hogy látványosan váltakozzanak a színek. Tipp: használj kanalat, hogy a két szín ne keveredjen teljesen, hanem márványos hatást érj el.
Fagyaszd további 2-3 órán keresztül, vagy amíg a fagylalt teljesen megkeményedik. Tálalás előtt hagyd állni szobahőmérsékleten 5 percig, hogy könnyebben adagolható legyen. Ezzel a textúrája is lágyabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.