A tejet egy nagy serpenyőben melegítsd közepes lángon, és kezd el lassan forralni. Add hozzá a cukrot és a sáfrányt, majd keverd össze.
A sáfrány különleges ízt ad az ételnek, és szép sárga színt kölcsönöz a basundinak. Ha nem található sáfrány, egy kis kurkumával is helyettesítheted.
A kardamomot törd össze egy mozsárban, majd add hozzá a tejes keverékhez.
A friss kardamomot érdemes törni, hogy az ízek teljes mértékben kiszabaduljanak belőle.
Főzd a tejet alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a mennyisége felére csökken. Ez körülbelül 25-30 percig tart.
A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy a tej leégjen, és biztosítja a krémes állagot.
Miután a tej jelentősen besűrűsödött, add hozzá a tejfölt, és jól keverd össze. Főzd még 5-10 percig.
A tejföl gazdagabbá és krémesebbé teszi a basundit, de ne főzd túl, hogy ne váljon túlságosan sűrűvé.
A mandulát durvára vágva add hozzá a basundihoz, és jól keverd el.
A mandula íze igazán kiemelkedik, ha enyhén pirítod előtte egy száraz serpenyőben, de így is remek lesz.
Tálald a basundit kis tálkákban, majd csepegtess rá rózsavizet a friss ízért.
A rózsavíz nemcsak ízesíti az ételt, hanem eleganciát is ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.