Basundi mandulával, egy krémes indiai desszert, sáfránnyal és kardamommal tálalva

Basundi mandulával

A Basundi egy hagyományos indiai desszert, amelyet lassú főzéssel készítenek sűrű, krémes tejből, amit fűszerekkel, mint például sáfrány és kardamom, gazdagítanak. Az étel egyedülálló, mivel a tej főzésével koncentráltabbá válik, és egy rendkívül ínycsiklandó édességgé alakul. A mandula és a rózsavíz hozzáadása az ételhez frissességet és eleganciát ad, és segít kiemelni a különleges fűszereket. Ez az étel tökéletes választás ünnepi étkezésekhez vagy bárminemű különleges alkalomhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Tej
150 g Cukor
1 csipet Saffron
4 db Friss kardamom
50 g Mandula
1 ek. Rózsavíz
100 g Friss tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet egy nagy serpenyőben melegítsd közepes lángon, és kezd el lassan forralni. Add hozzá a cukrot és a sáfrányt, majd keverd össze.

    A sáfrány különleges ízt ad az ételnek, és szép sárga színt kölcsönöz a basundinak. Ha nem található sáfrány, egy kis kurkumával is helyettesítheted.

    2

    A kardamomot törd össze egy mozsárban, majd add hozzá a tejes keverékhez.

    A friss kardamomot érdemes törni, hogy az ízek teljes mértékben kiszabaduljanak belőle.

    3

    Főzd a tejet alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, amíg a mennyisége felére csökken. Ez körülbelül 25-30 percig tart.

    A folyamatos keverés segít elkerülni, hogy a tej leégjen, és biztosítja a krémes állagot.

    4

    Miután a tej jelentősen besűrűsödött, add hozzá a tejfölt, és jól keverd össze. Főzd még 5-10 percig.

    A tejföl gazdagabbá és krémesebbé teszi a basundit, de ne főzd túl, hogy ne váljon túlságosan sűrűvé.

    5

    A mandulát durvára vágva add hozzá a basundihoz, és jól keverd el.

    A mandula íze igazán kiemelkedik, ha enyhén pirítod előtte egy száraz serpenyőben, de így is remek lesz.

    6

    Tálald a basundit kis tálkákban, majd csepegtess rá rózsavizet a friss ízért.

    A rózsavíz nemcsak ízesíti az ételt, hanem eleganciát is ad neki.