Basundi pisztáciával, indiai tej alapú desszert pisztáciával

Basundi pisztáciával

A Basundi egy hagyományos indiai desszert, amelyet tejből, fűszerekből és cukorból készítenek. Az étel a tradicionális indiai konyhában nagy népszerűségnek örvend, és sokféle változatban készíthető. A pisztáciával készült változat gazdag és ínycsiklandó, míg a rózsavíz és a kardamom különleges aromát ad neki. A Basundi gyakran ünnepi étkezéseken és különleges alkalmakon kerül az asztalra.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Teljes tej
100 g Cukor
1 rúd Fahéj
2 db Zöld kardamom
1 ek. Rózsavíz
2 ek. Szirup (opcionális)
30 g Pistáciadara
1 ek. Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes tejet egy mély edénybe öntsd, és lassú tűzön kezd el melegíteni.

    A tej lassú melegítése megakadályozza, hogy felforrjon vagy leégjen.

    2

    A fahéjat és kardamomot tedd hozzá a tejhez. A fűszerekkel együtt forrald a tejet, amíg körülbelül felére nem sűrűsödik.

    Ha szeretnéd, egy kis tejporral is dúsíthatod a textúrát.

    3

    Amikor a tej sűrűsödni kezd, add hozzá a cukrot és rózsavizet, majd keverd folyamatosan.

    A cukor mennyiségét ízlés szerint módosíthatod. A rózsavíz egy kis különleges, virágos aromát ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a pisztáciadarára és mandulára, majd főzd további 5-7 percig, amíg a krém sima és sűrű nem lesz.

    A pisztáciadara gazdag ízt és textúrát ad a basundinak.

    5

    Tálald a kész basundit kis tálkákba, és szórd meg még egy kis aprított pisztáciával és mandulával.

    Tálalás előtt egy kis hűlés segít a textúra kialakításában, de melegen is fogyasztható.