A teljes tejet egy mély edénybe öntsd, és lassú tűzön kezd el melegíteni.
A tej lassú melegítése megakadályozza, hogy felforrjon vagy leégjen.
A fahéjat és kardamomot tedd hozzá a tejhez. A fűszerekkel együtt forrald a tejet, amíg körülbelül felére nem sűrűsödik.
Ha szeretnéd, egy kis tejporral is dúsíthatod a textúrát.
Amikor a tej sűrűsödni kezd, add hozzá a cukrot és rózsavizet, majd keverd folyamatosan.
A cukor mennyiségét ízlés szerint módosíthatod. A rózsavíz egy kis különleges, virágos aromát ad az ételnek.
Add hozzá a pisztáciadarára és mandulára, majd főzd további 5-7 percig, amíg a krém sima és sűrű nem lesz.
A pisztáciadara gazdag ízt és textúrát ad a basundinak.
Tálald a kész basundit kis tálkákba, és szórd meg még egy kis aprított pisztáciával és mandulával.
Tálalás előtt egy kis hűlés segít a textúra kialakításában, de melegen is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.