Bauru tojással, friss szendvics paradicsommal, tojással és sertéshússal

Bauru tojással

A Bauru szendvics egy híres brazil étel, amelyet először São Paulo-ban találtak ki. Az étel gazdag ízeket és textúrákat ötvöz, mint a szaftos sertéshús, friss paradicsom, sajt és tojás, mindezek együtt egy igazán ínycsiklandó szendvicset alkotnak. Ezt a receptet gyakran reggelire vagy gyors ebédként készítik, és a friss, ropogós kenyér és a laktató töltelék mindig sikeres választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Bauru kenyér
200 g Sertéshús (vékony szelet)
2 db Főtt tojás
4 szelet Sajt
1 db Paradicsom
4 levél Jégsaláta
2 ek. Maionéz
2 ek. Ketchup
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bauru kenyér szeleteket helyezd egy serpenyőbe, és pirítsd meg őket mindkét oldalán, amíg enyhén aranybarnára nem sülnek.

    A kenyér pirítása segít, hogy a szendvics ne legyen túl puha, és jól tartsa a tölteléket.

    2

    A sertéshúst gyorsan süsd meg a serpenyőben, sózd és borsozd ízlés szerint. A húsnak gyorsan, magas hőfokon kell sülni, hogy megőrizzük a szaftosságát.

    Ha vékony szeletekben sütöd a húst, pár perc alatt készre sül. Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben!

    3

    Főzd meg a tojásokat keményre, majd hámozd meg és szeleteld fel őket.

    A tojások keménységét könnyedén ellenőrizheted, ha vízben forralod őket, és 10 percig főzöd. Ez biztosítja, hogy a tojás teljesen megfőtt.

    4

    A ketchupot és a majonézt keverd össze egy tálban, és keni meg vele a pirított kenyereket.

    A majonéz és ketchup kombinációja adja meg a szendvics krémes alapját. Ha szereted, tehetsz hozzá egy kis mustárt is!

    5

    A kenyerek egyik szeletére helyezd a sült sertéshúst, majd tedd rá a főtt tojás szeleteket, a sajtot, és végül a paradicsomot. Tedd rá a jégsalátát, hogy frissességet adjon a szendvicsnek.

    A jégsaláta friss, ropogós textúrát ad, és jól kiegészíti a többi hozzávalót.

    6

    Tedd rá a másik szelet pirított kenyér tetejét, és ha szükséges, vágd félbe a szendvicset, hogy könnyebben fogyaszthasd.

    A szendvicset érdemes azonnal fogyasztani, amíg a kenyér még meleg és ropogós.