Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt minősége befolyásolja a tészta állagát. Ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, de óvatosan, nehogy túl lágy legyen.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így könnyebb lesz nyújtani a tésztát.
A töltelékhez aprítsd fel a friss bazsalikomot, majd keverd össze a ricottával, a mézzel, a reszelt citromhéjjal és a vanília kivonattal, hogy egy friss, aromás tölteléket kapj.
A töltelék ízesítésénél bátran kísérletezz! Egy kis citromlé is jól illik hozzá.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a bazsalikomos-citromos töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát nagyon vékonyra kell nyújtani, hogy a ravioli finom legyen.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket tojással is megkenheted, hogy jobban összetapadjanak.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert leragadhatnak.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vaj ne legyen túl forró, mert megéghet.
Egy kis lábosban melegítsd fel a tejszínt, majd adj hozzá mézet, és keverd simára, hogy egy selymes öntetet kapj.
Az öntetbe tehetsz egy kevés citromlevet is, hogy még frissebb legyen.
Tálaláskor locsold meg a mézes öntettel, és szórd meg pirított mandulával. Melegen fogyaszd!
A mandulát sütőben vagy serpenyőben is megpiríthatod. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.