Egy közepes méretű lábasban keverjük össze az áfonyát, a BBQ szószt, a barnacukrot, az almaecetet, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a hagyma port, a chili pelyhet és a fahéjat.
Ha nincs friss áfonyád, használhatsz fagyasztottat is. Nem kell kiolvasztani előtte.
Közepes lángon főzzük 7-10 percig, amíg az áfonya megpuhul és a szósz besűrűsödik.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le az aljára.
Botmixerrel pürésítsük a szószt, hogy sima állagot kapjunk.
Óvatosan pürésítsd, mert a forró szósz fröcsöghet. Ha nincs botmixer, használhatsz turmixgépet is, de hagyd a szószt kicsit hűlni előtte.
Ízesítsük sóval és fekete borssal, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet a kívánt állag eléréséhez.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be az ízeket. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.
Hagyjuk kissé hűlni, majd tálaljuk sült húsok, grillezett zöldségek vagy sült krumpli mellé.
A szószt hűtőben légmentesen záródó edényben tárolhatod akár egy hétig is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.