A chili paprikákat vágd apróra, és távolítsd el a magokat.
A chili erőssége egyéni preferencia kérdése. Ha nem szereted a túl csípőset, használj kevesebb chilit, vagy válassz enyhébb fajtát. A magok eltávolításával csökkentheted a csípősséget.
A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.
A fokhagymát préselve is használhatod, ha jobban szereted a lágyabb ízt.
Egy tálban keverd össze a baracklekvárt, BBQ szószt, barna cukrot, olívaolajat, fehér ecetet, apróra vágott fokhagymát, füstölt paprikát, sót és fekete borsot.
A hozzávalók arányait ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél több barna cukrot, ha savanyúbban, akkor több ecetet.
A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a pác egy kicsit besűrűsödik.
Vigyázz, hogy a pác ne égjen le! Folyamatosan kevergesd, amíg a cukor el nem olvad.
Miután a pác besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A pác hűtés közben még tovább sűrűsödik.
Tálald a BBQ baracklekváros csípős pácot grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.
A pácot felhasználhatod húsok pácolására is grillezés előtt. Ebben az esetben hagyd a húst a pácban legalább 30 percig, de akár egy éjszakán át is a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.