BBQ baracklekváros csípős pác tálalva

BBQ baracklekváros csípős pác

A BBQ baracklekváros csípős pác egy igazán gazdag és izgalmas szósz, amely a baracklekvár édes ízét és a chili csípősségét ötvözi a BBQ szósz füstös alapjával. A pác tökéletesen illik minden grillezett ételhez, különösen húsokhoz és zöldségekhez. A barackos íz gazdagítja a pácot, míg a chili csípőssége izgalmas ízkombinációt eredményez.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 12 perc
240 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 ek. Baracklekvár
2 db Chili paprika
100 ml BBQ szósz
30 ml Olívaolaj
20 ml Fehér ecet
2 ek. Barna cukor
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Füstölt paprika
1 csipet Fekete bors
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A chili paprikákat vágd apróra, és távolítsd el a magokat.

    A chili erőssége egyéni preferencia kérdése. Ha nem szereted a túl csípőset, használj kevesebb chilit, vagy válassz enyhébb fajtát. A magok eltávolításával csökkentheted a csípősséget.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.

    A fokhagymát préselve is használhatod, ha jobban szereted a lágyabb ízt.

    3

    Egy tálban keverd össze a baracklekvárt, BBQ szószt, barna cukrot, olívaolajat, fehér ecetet, apróra vágott fokhagymát, füstölt paprikát, sót és fekete borsot.

    A hozzávalók arányait ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél több barna cukrot, ha savanyúbban, akkor több ecetet.

    4

    A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a pác egy kicsit besűrűsödik.

    Vigyázz, hogy a pác ne égjen le! Folyamatosan kevergesd, amíg a cukor el nem olvad.

    5

    Miután a pác besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    A pác hűtés közben még tovább sűrűsödik.

    6

    Tálald a BBQ baracklekváros csípős pácot grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.

    A pácot felhasználhatod húsok pácolására is grillezés előtt. Ebben az esetben hagyd a húst a pácban legalább 30 percig, de akár egy éjszakán át is a hűtőben.