BBQ fƱszeres pirított gomba tålalva

BBQ fƱszeres pirított gomba

A BBQ fƱszeres pirĂ­tott gomba egy gyors Ă©s Ă­zletes Ă©tel, amely remekĂŒl illik hĂșsĂ©telek mellĂ©, de önĂĄllĂł fogĂĄskĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t. A gomba termĂ©szetes umami Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl a BBQ szĂłsz fĂŒstös Ă©s Ă©des karakterĂ©vel, mĂ­g a fĂŒstölt paprika Ă©s a szĂłjaszĂłsz mĂ©g mĂ©lyebb Ă­zdimenziĂłt ad neki. Ez az Ă©tel kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ az amerikai barbecue kultĂșrĂĄban, ahol a grillezett Ă©s pirĂ­tott zöldsĂ©gek ugyanolyan fontosak, mint a hĂșsok. Ha mĂ©g gazdagabb Ă­zĂ©lmĂ©nyre vĂĄgysz, prĂłbĂĄld meg egy kevĂ©s parmezĂĄnnal vagy chilivel megszĂłrva tĂĄlalni!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Csiperkegomba
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 100 ml BBQ szósz
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 1 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 1 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Balzsamecet
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 2 ek. Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    TisztĂ­tsd meg a csiperkegombĂĄkat egy szĂĄraz konyharuhĂĄval vagy ecsettel, majd vĂĄgd fĂ©lbe vagy negyedekbe, attĂłl fĂŒggƑen, hogy mekkorĂĄk.

    A gombåt ne mosd meg, mert megszívja magåt vízzel, és nem fog szépen pirulni.

    2

    Egy nagy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepesen magas hƑfokon.

    A serpenyƑ legyen elĂ©g nagy ahhoz, hogy a gombĂĄk egy rĂ©tegben elfĂ©rjenek, Ă­gy jobban pirulnak.

    3

    Add hozzĂĄ a gombĂĄkat a serpenyƑbe, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket 5-7 percig, amĂ­g enyhĂ©n aranybarnĂĄk nem lesznek.

    Ne keverd tĂșl gyakran a gombĂĄkat, hagyd, hogy piruljanak egy kicsit, mielƑtt megforgatod Ƒket.

    4

    Keverd hozzĂĄ a fokhagymaport, a fĂŒstölt paprikĂĄt, a sĂłt Ă©s a fekete borsot, majd pirĂ­tsd tovĂĄbbi 2 percig.

    A fƱszereket ne Ă©gesd meg, csak pirĂ­tsd ĂĄt Ƒket, hogy kihozd az aromĂĄjukat.

    5

    Öntsd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, a balzsamecetet Ă©s a BBQ szĂłszt, majd keverd jĂłl össze, hogy a gombĂĄk egyenletesen bevonĂłdjanak.

    A balzsamecet ad egy kellemes savanykĂĄs Ă­zt a gombĂĄnak, de ha nincs otthon, elhagyhatĂł.

    6

    FƑzd tovĂĄbbi 3-5 percig, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik Ă©s a gombĂĄk karamellizĂĄlĂłdnak.

    Ügyelj arra, hogy a szĂłsz ne Ă©gjen le. Ha szĂŒksĂ©ges, vedd lejjebb a lĂĄngot.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg frissen aprĂ­tott petrezselyemmel, Ă©s fogyaszd forrĂłn köretkĂ©nt vagy önĂĄllĂł fogĂĄskĂ©nt.

    A petrezselyem helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs zöldfƱszert is, pĂ©ldĂĄul snidlinget vagy kakukkfĂŒvet.