Tisztítsd meg a csiperkegombákat egy száraz konyharuhával vagy ecsettel, majd vágd félbe vagy negyedekbe, attól függően, hogy mekkorák.
A gombát ne mosd meg, mert megszívja magát vízzel, és nem fog szépen pirulni.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepesen magas hőfokon.
A serpenyő legyen elég nagy ahhoz, hogy a gombák egy rétegben elférjenek, így jobban pirulnak.
Add hozzá a gombákat a serpenyőbe, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén aranybarnák nem lesznek.
Ne keverd túl gyakran a gombákat, hagyd, hogy piruljanak egy kicsit, mielőtt megforgatod őket.
Keverd hozzá a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot, majd pirítsd további 2 percig.
A fűszereket ne égesd meg, csak pirítsd át őket, hogy kihozd az aromájukat.
Öntsd hozzá a szójaszószt, a balzsamecetet és a BBQ szószt, majd keverd jól össze, hogy a gombák egyenletesen bevonódjanak.
A balzsamecet ad egy kellemes savanykás ízt a gombának, de ha nincs otthon, elhagyható.
Főzd további 3-5 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és a gombák karamellizálódnak.
Ügyelj arra, hogy a szósz ne égjen le. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.
Tálalás előtt szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, és fogyaszd forrón köretként vagy önálló fogásként.
A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszert is, például snidlinget vagy kakukkfüvet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.