BBQ fűszeres pirított gomba tálalva

BBQ fűszeres pirított gomba

A BBQ fűszeres pirított gomba egy gyors és ízletes étel, amely remekül illik húsételek mellé, de önálló fogásként is megállja a helyét. A gomba természetes umami íze tökéletesen harmonizál a BBQ szósz füstös és édes karakterével, míg a füstölt paprika és a szójaszósz még mélyebb ízdimenziót ad neki. Ez az étel különösen népszerű az amerikai barbecue kultúrában, ahol a grillezett és pirított zöldségek ugyanolyan fontosak, mint a húsok. Ha még gazdagabb ízélményre vágysz, próbáld meg egy kevés parmezánnal vagy chilivel megszórva tálalni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csiperkegomba
2 ek. Olívaolaj
100 ml BBQ szósz
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Balzsamecet
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a csiperkegombákat egy száraz konyharuhával vagy ecsettel, majd vágd félbe vagy negyedekbe, attól függően, hogy mekkorák.

    A gombát ne mosd meg, mert megszívja magát vízzel, és nem fog szépen pirulni.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepesen magas hőfokon.

    A serpenyő legyen elég nagy ahhoz, hogy a gombák egy rétegben elférjenek, így jobban pirulnak.

    3

    Add hozzá a gombákat a serpenyőbe, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg enyhén aranybarnák nem lesznek.

    Ne keverd túl gyakran a gombákat, hagyd, hogy piruljanak egy kicsit, mielőtt megforgatod őket.

    4

    Keverd hozzá a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot, majd pirítsd további 2 percig.

    A fűszereket ne égesd meg, csak pirítsd át őket, hogy kihozd az aromájukat.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a balzsamecetet és a BBQ szószt, majd keverd jól össze, hogy a gombák egyenletesen bevonódjanak.

    A balzsamecet ad egy kellemes savanykás ízt a gombának, de ha nincs otthon, elhagyható.

    6

    Főzd további 3-5 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és a gombák karamellizálódnak.

    Ügyelj arra, hogy a szósz ne égjen le. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.

    7

    Tálalás előtt szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, és fogyaszd forrón köretként vagy önálló fogásként.

    A petrezselyem helyett használhatsz más zöldfűszert is, például snidlinget vagy kakukkfüvet.