Az avokádókat vágd félbe, és távolítsd el a magjukat. Egy kanál segítségével óvatosan lazítsd meg a húsukat anélkül, hogy kiszednéd a héjából.
Válassz érett, de nem túlérett avokádókat, amelyek enyhén puhák, de még tartják a formájukat.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a sót és a borsot. Ezzel kend meg az avokádó vágott felületét.
A fokhagyma helyett használhatsz fokhagymaport is, ha nem szeretnél, hogy túl intenzív legyen az íze.
Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra. Ha rácsos grillt használsz, kend be vékonyan olajjal, hogy az avokádó ne ragadjon le.
Az avokádó könnyen leéghet, ezért fontos, hogy ne legyen túl forró a grill.
Helyezd az avokádókat a grillre vágott felükkel lefelé, és süsd 2-3 percig, amíg enyhe grillcsíkokat kapnak és kissé megpirulnak.
Ne hagyd túl sokáig a grillen, mert könnyen megpuhul és szétesik.
Fordítsd meg az avokádókat, és egy ecsettel kend meg őket BBQ szósszal. Hagyd a grillen további 1 percig, hogy a szósz kissé karamellizálódjon.
Használhatsz a kedvenc BBQ szószodat, vagy készíthetsz sajátot is.
Vedd le az avokádókat a grillről, és tálalás előtt facsarj rájuk friss lime levet, majd szórd meg friss korianderrel. Melegen vagy langyosan fogyaszd.
A grillezett avokádót tálalhatod önmagában, vagy használhatod salátákhoz, taco-khoz vagy szendvicsekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.