BBQ grillezett csĂĄszĂĄrszalonna tĂĄlalva

BBQ grillezett csĂĄszĂĄrszalonna

A grillezett csĂĄszĂĄrszalonna az egyik legĂ­zletesebb grillfogĂĄs, amely a fĂŒstös Ă©s szaftos Ă­zek tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄt nyĂșjtja. Az amerikai BBQ hagyomĂĄnyokban a szalonna lassĂș sĂŒtĂ©se kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel a zsĂ­rosabb rĂ©szek lassan olvadnak ki, Ă­gy a hĂșs omlĂłs Ă©s szaftos marad. A BBQ mĂĄz hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zt Ă©s karamellizĂĄlt kĂŒlsƑt biztosĂ­t a csĂĄszĂĄrszalonnĂĄnak. Tipp: Ha mĂ©g ropogĂłsabb kĂŒlsƑt szeretnĂ©l, az utolsĂł pĂĄr percben pirĂ­tsd meg magasabb hƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy a mĂĄz karamellizĂĄlĂłdjon!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1000 g Császárszalonna
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 1 tk. Fokhagymapor
⭕ 2 tk. FĂŒstölt paprika
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Worcestershire szósz
⭕ 200 ml BBQ szósz
⭕ 50 ml Almaecet
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 3 ek. MĂ©z

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csĂĄszĂĄrszalonnĂĄt vĂĄgd ujjnyi vastag szeletekre, majd hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten pihenni legalĂĄbb 20 percig.

    A szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ szalonna egyenletesebben sĂŒl meg.

    2

    Egy kis tĂĄlban keverd össze a sĂłt, borsot, fokhagymaport, fĂŒstölt paprikĂĄt Ă©s barna cukrot.

    Adj hozzå egy kis chilipehelyet a pikåns ízért.

    3

    A csåszårszalonna szeleteket dörzsöld be olívaolajjal, majd egyenletesen szórd meg a fƱszerkeverékkel.

    Ne spórolj a fƱszerekkel, a csåszårszalonna szereti a markåns ízeket.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a grillt közepes-magas hƑmĂ©rsĂ©kletre (kb. 180-200°C). Ha faszenes grillt hasznĂĄlsz, hagyd a faszenet teljesen izzani.

    A magas hƑfok segĂ­t a szalonnĂĄnak ropogĂłsra sĂŒlni.

    5

    Helyezd a csĂĄszĂĄrszalonna szeleteket a grillrĂĄcsra, Ă©s sĂŒsd 3-4 percig az egyik oldalĂĄn, majd fordĂ­tsd meg, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 3-4 percig.

    Figyeld a szalonnĂĄt, mert a magas hƑfokon gyorsan megĂ©ghet.

    6

    Egy kis edényben keverd össze az almaecetet, Worcestershire szószt és a mézet. Az utolsó 2 percben kezdd el ezzel kenegetni a szalonnåt.

    Ez a måz édes-savanykås ízt ad a szalonnånak.

    7

    Az utolsĂł 1 percben kend meg a csĂĄszĂĄrszalonnĂĄt BBQ szĂłsszal, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbb, hogy kissĂ© karamellizĂĄlĂłdjon rajta.

    A BBQ szószt csak a legvégén kend rå, hogy ne égjen meg.

    8

    Vedd le a szalonnĂĄt a grillrƑl, Ă©s hagyd pihenni pĂĄr percig. TĂĄlald friss zöldsĂ©gekkel vagy pirĂ­tott kenyĂ©rrel.

    A pihentetĂ©s segĂ­t, hogy a szalonna ne essen szĂ©t szeletelĂ©skor. Ha tĂșl zsĂ­rosnak talĂĄlod, papĂ­rtörlƑvel itasd le a felesleges zsĂ­rt.