BBQ grillezett currys tofu ragu tálalva

BBQ grillezett currys tofu ragu

A BBQ grillezett currys tofu ragu egy egzotikus ízvilágot kínáló vegetáriánus fogás, amely egyesíti a grillezett tofu füstös aromáját a krémes, fűszeres curryszósszal. A grillezés során a tofu extra ízt kap, míg a kókusztejes curry lágyítja és gazdagítja az ételt. A friss koriander egy utolsó csavart ad a fogásnak, amely tökéletes választás egy könnyű, de tápláló ebédhez vagy vacsorához. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, tálald pirított kesudióval vagy friss lime szeletekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Tofu
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 ml Kókusztej
1 db Kaliforniai paprika
1 db Sárgarépa
3 ek. BBQ szósz
1 tk. Currypor
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Őrölt kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kisebb kockákra, és a kaliforniai paprikát és a sárgarépát szeleteld vékony csíkokra.

    A tofu méretének egyformának kell lennie, hogy egyenletesen süljön.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a curryt, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a sót és a fekete borsot.

    Kóstold meg a pácot, és ízlés szerint állítsd be a fűszerezést.

    3

    Forgasd bele a tofu kockákat a fűszeres keverékbe, és hagyd állni legalább 15 percig.

    Minél tovább pácolod a tofut, annál intenzívebb lesz az íze. Akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és helyezd a tofu kockákat a grillre. Süsd őket oldalanként 3-4 percig, amíg enyhén megpirulnak.

    A tofut óvatosan forgasd, mert könnyen széteshet.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát 2-3 percig, amíg üveges lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad az ételnek. Alacsonyabb lángon, lassabban pirítva elkerülheted ezt.

    6

    Add hozzá a szeletelt sárgarépát és a kaliforniai paprikát, majd pirítsd további 5 percig, hogy kissé megpuhuljanak.

    A zöldségeket ne süsd túl, mert akkor elvesztik a ropogósságukat.

    7

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a maradék BBQ szószt, majd keverd bele a grillezett tofut.

    A kókusztej adja a ragu krémességét.

    8

    Főzd közepes lángon 5 percig, amíg az ízek jól összeérnek és a ragu krémes állagot kap.

    Ha a ragu túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy kókusztejet.

    9

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald rizzsel vagy grillezett zöldségekkel.

    A koriander frissességet és színt ad a ragunak. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.