BBQ grillezett dióburger tálalva

BBQ grillezett dióburger

A grillezett dióburger egy különleges és tápláló alternatíva a klasszikus hamburger helyett. A pirított dió mély, diós ízt ad a pogácsának, míg a főtt barna lencse és a zsemlemorzsa kiváló textúrát biztosít. A grillen sütés során füstös és enyhén ropogós külsőt kap, amelyet a BBQ szósz tovább fokoz. Ez a recept tökéletes választás vegetáriánus grillpartikhoz, egészséges ebédekhez vagy egy könnyű nyári vacsorához. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbáld ki avokádókrémmel vagy karamellizált hagymával tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Dió
200 g Főtt barna lencse
50 g Zsemlemorzsa
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Füstölt paprika
2 ek. Szójaszósz
3 ek. BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk. Őrölt kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót egy száraz serpenyőben pirítsd 2-3 percig, amíg enyhén aranybarnára pirul, majd hagyd kihűlni.

    A dió pirításakor figyelj, mert könnyen megég! Folyamatosan kevergesd.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsd meg 1 evőkanál olívaolajon 3-4 percig.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, hanem édesebb ízt kapjon.

    3

    Egy aprítógépben darált össze a pirított diót, a főtt barna lencsét, a párolt hagymát és fokhagymát.

    Ne darálj mindent teljesen simára, hagyj benne egy kis textúrát, hogy a burger ne legyen túl pépes.

    4

    Add hozzá a zsemlemorzsát, a szójaszószt, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a sót és a borsot, majd keverd össze.

    A zsemlemorzsa mennyiségétől függ a burger állaga. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még zsemlemorzsát.

    5

    Formázz a masszából 4 egyenlő méretű burgerpogácsát, majd kend meg őket vékonyan olívaolajjal.

    A formázáshoz nedvesítsd be a kezed, így nem fog ráragadni a massza.

    6

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot.

    A grillrács bekenése megakadályozza, hogy a burger húsa leragadjon, így könnyebb lesz megfordítani és elkerülhető a szétszakadás.

    7

    Helyezd a dióburger pogácsákat a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarna színt kapnak.

    Óvatosan forgasd a burgereket, nehogy szétessenek.

    8

    A grillezés utolsó 2 percében kend meg a pogácsákat BBQ szósszal, majd süsd további 1 percig, hogy karamellizálódjanak.

    Vigyázz, hogy a BBQ szósz ne égjen meg!

    9

    Melegen tálald friss buciban salátával, paradicsommal és extra BBQ szósszal, vagy fogyaszd önálló fogásként friss salátával.

    A bucit is meggrillezheted, így még finomabb lesz!