BBQ grillezett diós sült burgonya tálalva

BBQ grillezett diós sült burgonya

A BBQ grillezett diós sült burgonya egy különleges, ropogós köret, amely tökéletes kiegészítője bármilyen grillezett ételnek. A dió enyhén pirított aromája remekül harmonizál a füstös BBQ szósszal, míg a grillezett burgonya kívül ropogós, belül pedig krémes marad. Az amerikai barbecue partik során gyakran készítenek sült burgonyát különböző fűszerezéssel, de a pirított dió egyedivé teszi ezt a receptet. Ha még izgalmasabb ízvilágra vágysz, próbáld meg kecskesajttal vagy egy kevés chilipehellyel kiegészíteni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Burgonya
100 ml BBQ szósz
100 g Dió
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a burgonyákat, és vágd őket cikkekre vagy vastagabb szeletekre.

    Ha vastagabb szeletekre vágod, hosszabb ideig kell sütni.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint adj hozzá több fűszert.

    3

    Forgasd bele a burgonyacikkeket a fűszeres BBQ keverékbe, hogy egyenletesen bevonódjanak.

    Győződj meg róla, hogy minden burgonyaszeletet befed a szósz.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.

    Ha grillserpenyőt használsz, győződj meg róla, hogy elég forró, mielőtt a burgonyát beleteszed, hogy szép kérget kapjon.

    5

    Helyezd a burgonyaszeleteket a grillrácsra vagy sütőlapra, és süsd 15-20 percig, időnként megforgatva, amíg ropogósra és aranybarnára sülnek.

    Ha grillrácsot használsz, érdemes a burgonyát alufóliába csomagolni, hogy ne égjen meg.

    6

    Eközben aprítsd fel a diót, és pirítsd meg egy száraz serpenyőben 2-3 percig, amíg illatos nem lesz.

    A diót folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen meg.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a grillezett burgonyát a pirított dióval és frissen aprított petrezselyemmel.

    A dió pirításához használhatsz serpenyőt vagy sütőt is. Ügyelj rá, hogy ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.

    8

    Locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal, és tálald forrón.

    A BBQ szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha pikánsabban szereted, használj csípős BBQ szószt.