BBQ grillezett fűszeres burgonyapüré tálalva

BBQ grillezett fűszeres burgonyapüré

A BBQ grillezett fűszeres burgonyapüré egy izgalmas csavar a klasszikus krumplipürén. A grillezett burgonya mélyebb, füstösebb ízt kap, amely tökéletesen harmonizál a BBQ szósszal és a fűszerekkel. Az olívaolaj és a növényi vaj krémesebbé teszi az állagot, míg a friss petrezselyem frissességet ad a fogásnak. Ez a recept remek köretként szolgál grillezett zöldségek vagy húsmentes fogások mellé. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki sült fokhagymával vagy reszelt vegán sajttal a tetején.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
3 ek. Olívaolaj
2 ek. BBQ szósz
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Fokhagyma por
0.5 tk. Őrölt kömény
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Vegán vaj
100 ml Növényi tej
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a burgonyákat, és vágd félbe vagy negyedekre, ha nagyobbak. Ne hámozd meg őket, hogy grillezés közben extra ízt kapjanak.

    Válassz egyforma méretű burgonyákat, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, az őrölt köményt, a sót és a fekete borsot.

    Kóstold meg a fűszerkeveréket, és igazítsd az ízeket a saját ízlésedhez. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kis chili port is.

    3

    Forgasd bele a burgonyákat a fűszeres keverékbe, hogy minden oldaluk egyenletesen bevonódjon.

    Használj kezedet a legjobb eredmény eléréséhez, így biztosan mindenhol bevonja a fűszer a burgonyát.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és helyezd rá a burgonyákat egy grilltálcára vagy közvetlenül a rácsra.

    Ha nincs grilltálcád, használhatsz alufóliát is, amire lyukakat szúrsz, hogy a füst átjárja a burgonyát.

    5

    Süsd őket 15-20 percig, időnként megforgatva, amíg puhák és enyhén megpirultak lesznek.

    A burgonyák puhaságát villával ellenőrizheted. Ha könnyen beleszúrod, akkor elkészültek.

    6

    Ha a burgonyák elkészültek, vedd le a grillről, és hagyd őket pár percig hűlni.

    A hűtési idő segít abban, hogy a burgonya ne legyen túl forró a pürésítéshez.

    7

    Tedd a grillezett burgonyát egy nagy tálba, és adj hozzá vegán vajat és növényi tejet.

    A vegán vaj és a növényi tej mennyiségétől függően változtathatod a püré állagát. Ha sűrűbb pürét szeretnél, kevesebb tejet adj hozzá.

    8

    Törd össze egy burgonyatörővel vagy botmixerrel, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Ha botmixert használsz, vigyázz, hogy ne dolgozd túl a pürét, mert ragacsos lehet.

    9

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és melegen tálald.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például snidlinget vagy koriandert.