BBQ grillezett fűszeres fekete bab burger tálalva

BBQ grillezett fűszeres fekete bab burger

A BBQ grillezett fűszeres fekete bab burger egy laktató és fűszeres vegán burger, amely a füstös BBQ ízt ötvözi a fekete bab fehérjedús állagával. A grillezés során a pogácsa enyhén ropogós kérget kap, miközben belül szaftos marad. Ez a burger tökéletes választás egy könnyed nyári grillpartira, vagy ha egy ízekben gazdag húsmentes alternatívát keresel. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki jalapeño szeletekkel vagy extra BBQ szósszal tálalva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fekete bab (főtt vagy konzerv, leszűrve)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. BBQ szósz
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Őrölt kömény
0.5 tk. Chili por
2 ek. Friss petrezselyem
50 g Zsemlemorzsa
2 ek. Lenmagliszt (tojás helyett)
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
4 db Hamburgerzsemle
4 levél Friss saláta
1 db Paradicsom
4 ek. Vegán majonéz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot egy tálban villával törd össze, de ne pépesítsd teljesen, hagyj benne néhány darabosabb részt.

    A darabos bab textúrát ad a burgernek, így ne dolgozd túl.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, hogy egyenletesen eloszoljanak a burgerben.

    3

    Pirítsd a hagymát 2-3 percig, majd add hozzá a fokhagymát és süsd további 1 percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet.

    4

    Egy tálban keverd össze a fekete babot, a pirított hagymát, a BBQ szószt, a füstölt paprikát, az őrölt köményt, a chili port, a sót és a borsot.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    5

    Keverd hozzá a zsemlemorzsát és a lenmaglisztet, majd hagyd állni 5 percig, hogy a massza összeálljon.

    A zsemlemorzsa és a lenmagliszt segít, hogy a burgerpogácsák ne essenek szét a grillezés során. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kis zsemlemorzsát.

    6

    Formázz belőle 4 egyforma méretű pogácsát.

    A pogácsákat formázd meg alaposan, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, így egyenletesen sülnek meg.

    7

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és kend be a grillrácsot egy kevés olívaolajjal.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a pogácsák leragadjanak a grillrácsra.

    8

    Helyezd a burgerpogácsákat a grillre, és süsd 4-5 percig oldalanként, amíg aranybarnára pirulnak és ropogós kéreg képződik rajtuk.

    Ne nyomkodd a pogácsákat a grillezés során, mert elveszítik a nedvességtartalmukat.

    9

    Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és grillezd őket is 1-2 percig, hogy enyhén pirultak legyenek.

    A zsemle megpirítása megakadályozza, hogy elázzon a burger nedvességétől.

    10

    Állítsd össze a burgereket: a zsemlére kenj vegán majonézt, helyezz rá egy salátalevelet, majd a grillezett babpogácsát, egy szelet paradicsomot, és végül a zsemle tetejét.

    A burger összeállításánál használj kreatívan más zöldségeket is, például avokádót, savanyú uborkát vagy grillezett paprikát.

    11

    Azonnal tálald kedvenc köreteiddel, például grillezett burgonyával vagy friss salátával.

    A burgerek mellé kínálhatsz édesburgonya hasábokat vagy kukorica salátát is.