A paradicsomokat, a jalapeno paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk félbe.
A zöldségek méretétől függően negyedekre is vághatod őket.
Kenjük meg a zöldségeket olívaolajjal, majd szórjuk meg füstölt paprikával, sóval és borssal.
Az olívaolaj segít, hogy a zöldségek ne ragadjanak le a grillrácsra.
Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőmérsékletre, és helyezzük rá a zöldségeket vágott felükkel lefelé.
A magas hőmérséklet segít, hogy a zöldségek gyorsan megkaramellizálódjanak.
Grillezzük a zöldségeket 5-7 percig, amíg enyhén megpirulnak és karamellizálódnak.
Időnként ellenőrizd a zöldségeket, hogy ne égjenek meg.
Vegyük le a grillről, majd hagyjuk kicsit hűlni. A jalapeno paprikáról távolítsuk el a magokat, ha enyhébb ízt szeretnénk.
A jalapeno paprika magjai a legcsípősebbek, ezért ha nem szereted a nagyon csípőset, távolítsd el őket.
Aprítsuk fel a grillezett zöldségeket, és keverjük össze egy tálban a BBQ szósszal és a lime levével.
A zöldségeket apróra vágd, de ne pépesítsd őket.
Szórjuk meg friss korianderrel, és keverjük össze alaposan.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is.
Hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálaljuk tortilla chips, grillezett húsok vagy taco mellé.
A salsa hűtőben tárolva akár 3-4 napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.