BBQ grillezett gombakeverék tálalva

BBQ grillezett gombakeverék

A grillezett gombakeverék egy fantasztikus módja annak, hogy a gombák természetes umami ízét kiemeljük. A BBQ sütés során enyhén karamellizálódnak, miközben belül szaftosak maradnak. A balzsamecet, a fokhagyma és a friss fűszernövények tökéletes harmóniát teremtenek, így ez a fogás kiváló választás lehet grillpartikhoz vagy egy könnyű vegetáriánus főételként. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld ki grillezett paprikával vagy sült dióval kiegészítve.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csiperke gomba
250 g Laska gomba
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss rozmaring
1 ág Friss kakukkfű
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Balzsamecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a gombákat egy száraz konyhai papírtörlővel vagy egy ecsettel, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. Ne áztasd vízbe, mert a gomba túl sok folyadékot szívhat magába.

    A gombák tisztításához használhatsz speciális gombakefét is.

    2

    Vágd a csiperkegombákat félbe vagy negyedekre, a laskagombát pedig nagyobb darabokra, hogy könnyen grillezhetőek legyenek.

    A gombákat hasonló méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a friss rozmaringot és kakukkfüvet, a sót, a borsot és a balzsamecetet.

    Ha nincs friss rozmaringod vagy kakukkfüved, használhatsz szárítottat is, de a friss fűszernövények íze intenzívebb.

    4

    Forgasd bele a gombákat az olajos keverékbe, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha van időd, hagyd a gombákat akár 30 percig is pácolódni, hogy még intenzívebb legyen az ízük.

    5

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot, hogy ne ragadjanak le a gombák.

    Az olajozáshoz használhatsz olajsprayt is, így egyenletesebben tudod eloszlatni az olajat.

    6

    Helyezd a gombákat a grillre, és süsd őket oldalanként kb. 4-5 percig, amíg megpirulnak és enyhén karamellizálódnak.

    Ha a gombák túl gyorsan pirulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Grillezés közben időnként forgasd meg a gombákat, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön.

    Használj grillcsipeszt a forgatáshoz, hogy ne sértsd meg a gombákat.

    8

    Miután a gombák elkészültek, tálalás előtt locsold meg egy kis extra balzsamecettel az intenzívebb íz érdekében.

    A balzsamecet helyett használhatsz balzsamkrémet is, ami sűrűbb és édesebb.

    9

    Melegen tálald köretként vagy önálló fogásként egy könnyű nyári grillétel részeként.

    Tálalhatod friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy kuszkusszal is.