BBQ grillezett jalapeno poppers tálalva

BBQ grillezett jalapeno poppers

A BBQ grillezett jalapeno poppers egy klasszikus mexikói ihletésű előétel, amely tökéletesen ötvözi a csípős, füstös és krémes ízeket. A grillezés során a jalapeno paprika enyhén megpuhul, míg a töltelék selymes és kissé ropogós lesz a tetején. A BBQ szósz és a füstölt paprika extra mélységet ad az ízeknek, így ez az étel garantáltan a grillpartik egyik kedvence lesz. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki egy kevés pirított szezámmaggal vagy frissen facsart lime-lével tálalva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 18 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Jalapeno paprika
100 g Vegán krémsajt
50 g Reszelt vegán sajt
2 ek. BBQ szósz
0.5 tk. Fokhagyma por
0.5 tk. Füstölt paprika
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd félbe a jalapeno paprikákat hosszában, és távolítsd el a magokat egy kanál segítségével.

    Viselj gumikesztyűt a jalapeno paprikák kezelésekor, hogy elkerüld a bőr irritációját. Ha nincs kéznél kesztyű, alaposan moss kezet szappannal és vízzel a paprikák feldolgozása után.

    2

    Egy tálban keverd össze a vegán krémsajtot, a reszelt vegán sajtot, a BBQ szószt, a fokhagyma port, a füstölt paprikát, a sót és a fekete borsot.

    Kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint adj hozzá több BBQ szószt vagy fűszereket. Ha a krémsajt túl kemény, hagyd szobahőmérsékleten egy kicsit, hogy könnyebben keverhető legyen.

    3

    Töltsd meg a jalapeno paprikák üregeit a sajtos keverékkel.

    Ne töltsd túl a paprikákat, mert a sajt grillezés közben kifolyhat. Egy púpos kanálnyi töltelék általában elegendő.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és kend be egy kis olívaolajjal a grillrácsot.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a paprikák leragadjanak a grillrácsra. Használhatsz grill spray-t is.

    5

    Helyezd a megtöltött paprikákat a grillre vágott felükkel felfelé, és süsd őket 6-8 percig, amíg a paprika kissé megpuhul és a töltelék enyhén pirulni kezd.

    Figyeld a paprikákat grillezés közben, mert a töltelék könnyen megéghet. Ha túl gyorsan pirul, vedd lejjebb a hőfokot, vagy helyezd a paprikákat a grill kevésbé forró részére.

    6

    Vedd le a grillről, és szórd meg friss aprított korianderrel.

    A koriander helyett használhatsz aprított petrezselymet vagy metélőhagymát is.

    7

    Tálald azonnal kedvenc mártogatósoddal vagy önálló snackként.

    A poppers remekül passzol ranch szószhoz, vegán tejfölhöz vagy extra BBQ szószhoz.