A zöldségeket mosd meg, majd vágd őket egyenlő méretű darabokra, hogy egyenletesen grilleződjenek. A sárgarépát hámozd meg, a cukkinit, paprikát és padlizsánt szeleteld fel.
Érdemes a zöldségeket kb. 1-1,5 cm vastagra vágni, hogy ne égjenek meg a grillen, de azért átsüljenek.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, BBQ szószt, sót és borsot. Ezzel a keverékkel locsold meg a zöldségeket, és alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon a szósz.
A BBQ szósz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha pikánsabban szereted, adhatsz hozzá egy kevés chilit is.
Melegítsd elő a grillt közepes lángra. A zöldségeket helyezd a grillrácsra, és grillezd őket 10-12 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak. Ne feledd, hogy közben meg kell forgatni őket, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön.
Ha nincs grillrácsod, használhatsz grilltálcát vagy alufóliát is. Ügyelj arra, hogy a zöldségek ne égjenek meg, szükség esetén vedd lejjebb a lángot.
Amikor a zöldségek elkészültek, vedd le őket a grillről, és szórd meg friss kaporral.
A kapor helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például petrezselymet vagy bazsalikomot.
Tálald az elkészült BBQ grillezett kapros sült zöldségeket frissen, önálló ételként vagy köretként a főétel mellé.
A zöldségek mellé kínálhatsz joghurtos vagy tejfölös mártogatóst is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.