BBQ grillezett karamellizált almás csatni tálalva

BBQ grillezett karamellizált almás csatni

A BBQ grillezett karamellizált almás csatni egy tökéletes egyensúlyban lévő fűszeres, füstös és édes-savanykás mártás, amely remek kiegészítője grillezett húsoknak, sajtoknak vagy akár pirítósnak is. Az alma természetes édessége a grillezés során fokozódik, míg a BBQ szósz és a füstölt paprika mélyebb, füstös ízt ad neki. Az indiai és brit konyhákban a csatni egy tradicionális ételkísérő, amely az édes és a sós ízek egyensúlyán alapul. Ha még különlegesebb ízélményre vágysz, próbáld meg egy kevés chilivel vagy mazsolával feldobni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
95 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
3 db Alma
100 ml BBQ szósz
1 db Vöröshagyma
2 ek. Barnacukor
2 ek. Almaecet
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Fahéj
1 tk. Gyömbér (reszelt)
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg az almákat, vágd négybe, és távolítsd el a magházukat.

    Válassz keményebb, savanykásabb almákat, hogy a csatni ne legyen túl édes.

    2

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd helyezd az almákat a grillre, vágott felükkel lefelé.

    A grillt tisztítsd meg és olajozd be, hogy az almák ne ragadjanak le.

    3

    Grillezd az almákat 5-6 percig, amíg enyhén karamellizálódnak és megpuhulnak.

    Figyeld az almákat, hogy ne égjenek meg. A karamellizálódás gyorsan végbemegy.

    4

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát.

    A vöröshagymát apróra vágd, hogy egyenletesen karamellizálódjon a csatniban.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a vöröshagymát közepes lángon 3-4 percig.

    A vöröshagymát üvegesre pirítsd, ne barnítsd meg.

    6

    Vágd fel a grillezett almákat kisebb kockákra, majd add a hagymához.

    Az almákat ne vágd túl kicsire, hogy megőrizzék az állagukat a csatniban.

    7

    Szórd hozzá a barnacukrot, az almaecetet, a füstölt paprikát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és a borsot.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    8

    Főzd alacsony hőfokon 10-15 percig, amíg a csatni besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    Időnként keverd meg a csatnit, hogy ne ragadjon le az alja.

    9

    Adj hozzá BBQ szószt, keverd össze, és főzd további 5 percig.

    A BBQ szósz hozzáadásával még gazdagabb ízt kapsz.

    10

    Hűtsd le teljesen, majd öntsd egy sterilizált üvegbe és tárold hűtőszekrényben.

    A sterilizált üvegek hosszabb eltarthatóságot biztosítanak. Forrald ki az üvegeket és a fedőket 10 percig.