BBQ grillezett karamellizált hagyma tálalva

BBQ grillezett karamellizált hagyma

A BBQ grillezett karamellizált hagyma egy ízletes és sokoldalú köret, amely tökéletesen kiegészíti a grillezett húsokat és szendvicseket. Az amerikai barbecue kultúrában a hagyma karamellizálása egy gyakori technika, amely fokozza a zöldség természetes édességét. A balzsamecet és a barnacukor kombinációja egyensúlyba hozza a füstös BBQ szósz intenzív ízét, míg a grillezés során kialakuló enyhén pirult réteg mélységet és gazdagságot ad az ételnek. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld meg füstölt sajttal vagy ropogós baconnel tálalni!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
100 ml BBQ szósz
1 ek. Barnacukor
1 ek. Balzsamecet
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg a vöröshagymákat, majd vágd őket vastag szeletekre vagy karikákra.

    A vastagabb szeletek jobban bírják a grillezést, nem égnek meg olyan könnyen.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a barnacukrot, a balzsamecetet, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a sót és a borsot.

    Kóstold meg a pácot, és igazítsd az ízeket a saját ízlésed szerint.

    3

    Forgasd meg a hagymakarikákat a BBQ-s fűszeres keverékben, hogy egyenletesen bevonja őket.

    Győződj meg róla, hogy minden hagymakarika alaposan be van vonva a páccal.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, vagy használj grillserpenyőt.

    A grillrácsot olajozd be, hogy a hagyma ne ragadjon le.

    5

    Helyezd a hagymakarikákat a grillrácsra, és süsd oldalanként 5-7 percig, amíg megpuhulnak és karamellizálódnak.

    Figyeld a hagymát, és időnként forgasd meg, hogy egyenletesen karamellizálódjon.

    6

    Tálalás előtt locsold meg egy kevés extra BBQ szósszal, és kínáld grillezett húsok, hamburgerek vagy szendvicsek mellé.

    A tálaláskor szórt friss zöldfűszerek (pl. petrezselyem, snidling) még feldobják az ízeket.