BBQ grillezett királyrák tálalva

BBQ grillezett királyrák

A BBQ grillezett királyrák a tenger gyümölcseinek egy igazi különlegessége, mely minden étkezést felejthetetlenné tesz. A királyrák húsának édes íze és a grillezés füstös aromája tökéletes harmóniát alkot, miközben a fokhagyma, citrom és petrezselyem frissessége még inkább kiemeli az étel ízét. Ez a recept egyszerű, mégis elegáns választás, ideális nyári grillezésekhez vagy családi összejövetelekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Királyrák
30 ml Olívaolaj
4 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
3 ág Friss petrezselyem
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a királyrákok előkészítésével: tisztítsuk meg a rákokat, ha szükséges, és vegyük ki a belsőségeket. Sózzuk és borsozzuk meg.

    A rákok tisztításánál figyeljünk oda, hogy a hátukon futó sötét vonalat (a bélcsatornát) távolítsuk el, mert az homokos lehet.

    2

    Készítsük el a marinádot: öntsük az olívaolajat egy tálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, felkarikázott citromot, és vágjuk fel finoman a petrezselymet.

    A marinádba tehetünk egy kevés chili paprikát is, ha szeretjük a csípős ízeket.

    3

    Helyezzük a királyrákokat a marinádba, és hagyjuk pihenni legalább 20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A marinálási időt ne lépjük túl, mert a citromlé 'megfőzheti' a rák húsát.

    4

    Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180-200°C). Ha faszenes grillt használunk, győződjünk meg róla, hogy a parázs egyenletesen eloszlik.

    A grillrácsot érdemes beolajozni, hogy a rákok ne ragadjanak le. Használhatunk grillező lapot is.

    5

    Tegyük a királyrákokat a grillre, és süssük őket 3-4 percig mindkét oldalán, amíg szép grillnyomokat kapnak és a hús teljesen átsül. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert a rák húsa kemény lesz.

    A rák akkor van kész, ha a húsa teljesen átfehéredett és enyhén rózsaszínűvé vált.

    6

    Tálaljuk a grillezett királyrákokat friss citrommal és egy adag friss salátával. Tálalás előtt még ízesíthetjük egy kis extra sóval vagy borssal.

    Kínálhatunk mellé fokhagymás aioli mártogatóst is.