Mosd meg a körtéket, vágd félbe, és távolítsd el a magházukat. Ha szeretnéd, szeletekre is vághatod őket.
A körte legyen kemény, de érett, hogy ne essen szét a grillen.
Egy kis tálban keverd össze a barnacukrot, a mézet, a fahéjat, a szerecsendiót, a citromlevet és a vanília kivonatot, hogy egy ízes mázat kapj.
A mázat kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint. Ha savanyúbban szereted, tegyél bele több citromlevet.
Kend meg a körteszeleteket a fűszeres mázzal, és hagyd állni 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A mázat alaposan kend el a körtén, hogy mindenhol egyenletesen ízesített legyen.
Melegítsd elő a grillrácsot közepes hőfokra, és enyhén kend meg olívaolajjal, hogy a körte ne tapadjon le.
A grillrácsot érdemes alaposan megtisztítani, mielőtt beolajozod.
Helyezd a körteszeleteket a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg karamellizálódnak és aranybarna grillcsíkok nem jelennek meg rajtuk.
A körtét óvatosan forgasd, mert könnyen széteshet.
Frissen tálald önmagában, vaníliafagylalttal vagy joghurttal, és élvezd az édes-füstös ízvilágot!
A grillezett körtét meglocsolhatod egy kevés mézzel vagy juharsziruppal a még édesebb ízért. A brie sajt is nagyon jól illik hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.