BBQ grillezett kukoricasaláta tálalva

BBQ grillezett kukoricasaláta

A grillezett kukoricasaláta egy fantasztikus nyári fogás, amely tökéletesen ötvözi a füstös, karamellizált kukorica édes ízét a friss lime és a koriander üdítő hatásával. A grillen sütött kukorica nemcsak finom, de vizuálisan is vonzó, míg a füstölt paprika mélységet és karaktert ad az ételnek. Ez a recept kiváló választás könnyű grillpartikhoz, piknikekhez vagy bármilyen nyári vacsorához. Ha még gazdagabbá szeretnéd tenni, próbáld ki feta sajttal vagy pirított mandulával megszórva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss kukorica csövek
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Lime lé
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
2 ek. Friss koriander
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
1 tk. Füstölt paprika
50 g Feta sajt (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra. A kukoricacsöveket tisztítsd meg a héjtól és szálaktól, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.

    A kukoricát érdemes a grillezés előtt 30 percre hideg vízbe áztatni, hogy a szemek ne száradjanak ki.

    2

    Helyezd a kukoricákat a grillre, és süsd őket oldalanként 2-3 percig, amíg enyhén megpirulnak és karamellizálódnak.

    A kukoricákat gyakran forgasd, hogy egyenletesen piruljanak.

    3

    Közben aprítsd fel a kaliforniai paprikát, a vöröshagymát és a friss koriandert.

    A zöldségeket apróra vágd, hogy könnyen lehessen fogyasztani a salátát.

    4

    Ha a kukoricák elkészültek, vedd le őket a grillről, és hagyd kicsit hűlni, majd vágd le a szemeket egy éles késsel.

    A kukoricaszemeket óvatosan vágd le, hogy ne sérüljenek meg.

    5

    Egy tálban keverd össze a grillezett kukoricaszemeket, a felaprított paprikát, a vöröshagymát és a koriandert.

    A kukoricaszemeket könnyebben levághatod a csőről, ha először állítva a vágódeszkára helyezed, és egy éles késsel fentről lefelé haladva vágod le a szemeket.

    6

    Szórd meg a füstölt paprikával, a sóval és a fekete borssal, majd locsold meg a lime levével és az extra olívaolajjal.

    Az öntetet kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    7

    Ha szeretnéd, morzsold rá a feta sajtot az extra ízélmény érdekében.

    A feta sajt helyett más sós sajtot is használhatsz, például kecskesajtot.

    8

    Tálald frissen grillezett ételek mellé, vagy fogyaszd önálló fogásként egy könnyű nyári étkezés részeként.

    A salátához adhatsz egy kevés aprított jalapeno paprikát is a pikánsabb ízért.