Olvaszd meg a vajat, majd keverd hozzá a mézet és hagyd hűlni.
A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg, hogy a méz ne karamellizálódjon a hő hatására. A keveréket hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a többi hozzávalóhoz adnád, különben a tojás megfőhet.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a fahéjat.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a piskóta egyenletesen fog megemelkedni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd fokozatosan add hozzá a mézes-vajas keveréket.
A tojásokat verd habosra, így a piskóta könnyebb és levegősebb lesz. A mézes-vajas keveréket lassan, folyamatos keverés mellett add a tojásokhoz, hogy ne csapódjon ki.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, majd keverd simára a tésztát, végül add hozzá a tejet, hogy lágyabb állagú legyen.
A tésztát csak addig keverd, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés hatására a piskóta kemény lehet. A tej mennyiségétől függően lágyíthatod a tésztát a kívánt állagúra.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C), és készíts elő egy BBQ sütőlapot vagy egy hőálló sütőformát.
Fontos, hogy a grill hőmérséklete ne legyen túl magas, mert a piskóta könnyen megéghet. Ha nincs BBQ sütőlapod, használhatsz alufóliát is a forma alatt, hogy ne érintkezzen közvetlenül a hővel.
Öntsd a tésztát egy kisebb sütőformába, és egyenletesen oszlasd el benne.
A sütőformát érdemes kivajazni és lisztezni, hogy a piskóta könnyen kijöjjön belőle.
Helyezd a formát a grillre, és süsd fedett állapotban 20-25 percig, amíg a piskóta megszilárdul és aranybarnára sül.
A sütési idő függ a grill hőmérsékletétől és a forma méretétől. Fontos, hogy fedett állapotban süsd a piskótát, hogy egyenletesen süljön át.
Ellenőrizd egy fogpiszkálóval: ha tisztán jön ki a tésztából, akkor elkészült.
A fogpiszkálós teszt a legbiztosabb módja annak, hogy ellenőrizd, átsült-e a piskóta. Szúrd a fogpiszkálót a piskóta közepébe, és ha tisztán jön ki, akkor kész.
Hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld és tálald, esetleg extra kókuszreszelékkel és egy kis mézzel megcsorgatva.
A piskótát hagyd a formában hűlni, mielőtt szeleteled, így könnyebben kezelhető lesz. Tálaláskor bátran kísérletezz különböző feltétekkel, például gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy csokoládéöntettel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.