Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd keverd hozzá a mézet és a mogyoróvajat. Keverd simára, hogy könnyen eloszló masszát kapj.
A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg, különben a mogyoróvajjal összekeverve csomós lehet. Használj jó minőségű, krémes mogyoróvajat a legjobb eredményért.
Egy másik tálban keverd össze a zabpelyhet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.
A sütőpor egyenletes eloszlása fontos, hogy a sütik ne legyenek túl tömörek. Használhatsz apró szemű zabpelyhet a finomabb textúráért.
A tojást verd fel villával, majd keverd hozzá a mogyoróvajas keveréket. Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat, hogy egy ragacsos, de formázható tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés kemény sütiket eredményezhet.
Tedd a tésztát hűtőbe 20 percre, hogy könnyebben kezelhető legyen.
A hűtés segít a tésztának megszilárdulni, így könnyebb lesz formázni és nem terül szét a grillen.
Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C), és helyezz rá sütőpapírral borított grilllapot.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a sütik leragadjanak a grilllapra, és könnyebbé teszi a tisztítást. Ha nincs grilllapod, használhatsz alufóliát is.
Formázz kisebb korongokat a tésztából (kb. 5 cm átmérőjű), majd helyezd őket a sütőpapíros grilllapra.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg. Nedves kézzel könnyebben formázhatod a tésztát.
Süsd a sütiket fedett grillen 8-10 percig, amíg aranybarna színt kapnak. Időnként ellenőrizd, hogy ne égjenek meg.
A grill hőmérsékletétől függően a sütési idő változhat. Figyeld a sütiket, és vedd le őket, ha aranybarnák és átsültek.
Amikor elkészültek, szórd meg apróra vágott étcsokoládéval, amely a meleg süteményeken finoman megolvad.
Használj jó minőségű étcsokoládét, ami legalább 70%-os kakaótartalmú. A csokoládét közvetlenül a sütik kivétele után szórd rá, hogy szépen megolvadjon.
Hagyd hűlni 5 percig, majd tálald extra mézzel csorgatva vagy friss gyümölcsökkel.
A sütik melegen a legfinomabbak, de hagyd őket kicsit hűlni, hogy ne legyenek túl lágyak. A méz és a gyümölcsök remekül kiegészítik a mogyoróvajas ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.