BBQ grillezett mogyoróvajas desszert tálalva

BBQ grillezett mogyoróvajas desszert

A mogyoróvajas sütemények világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, de kevesen gondolnak arra, hogy grillen is elkészíthetők. Ez a BBQ desszert ötvözi a mogyoróvaj krémes állagát a grillezett édességek ropogósságával. A méz finom karamellizált réteget ad a süteménynek, míg a tetején megolvadt étcsokoládé extra élvezetet nyújt. Ideális nyári grillezésekhez, baráti összejövetelekhez vagy akár egy különleges desszertként vacsora után. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, szórd meg aprított dióval vagy keverj bele egy kis fahéjat a tésztába!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
150 g Mogyoróvaj
80 g Méz
100 g Zabpehely
1 db Tojás
50 g Vaj
5 g Sütőpor
10 g Vaníliás cukor
1 csipet
50 g Étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd keverd hozzá a mézet és a mogyoróvajat. Keverd simára, hogy könnyen eloszló masszát kapj.

    A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg, különben a mogyoróvajjal összekeverve csomós lehet. Használj jó minőségű, krémes mogyoróvajat a legjobb eredményért.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a zabpelyhet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a csipet sót, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőpor egyenletes eloszlása fontos, hogy a sütik ne legyenek túl tömörek. Használhatsz apró szemű zabpelyhet a finomabb textúráért.

    3

    A tojást verd fel villával, majd keverd hozzá a mogyoróvajas keveréket. Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat, hogy egy ragacsos, de formázható tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak. A túlkeverés kemény sütiket eredményezhet.

    4

    Tedd a tésztát hűtőbe 20 percre, hogy könnyebben kezelhető legyen.

    A hűtés segít a tésztának megszilárdulni, így könnyebb lesz formázni és nem terül szét a grillen.

    5

    Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékletre (kb. 180°C), és helyezz rá sütőpapírral borított grilllapot.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a sütik leragadjanak a grilllapra, és könnyebbé teszi a tisztítást. Ha nincs grilllapod, használhatsz alufóliát is.

    6

    Formázz kisebb korongokat a tésztából (kb. 5 cm átmérőjű), majd helyezd őket a sütőpapíros grilllapra.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg. Nedves kézzel könnyebben formázhatod a tésztát.

    7

    Süsd a sütiket fedett grillen 8-10 percig, amíg aranybarna színt kapnak. Időnként ellenőrizd, hogy ne égjenek meg.

    A grill hőmérsékletétől függően a sütési idő változhat. Figyeld a sütiket, és vedd le őket, ha aranybarnák és átsültek.

    8

    Amikor elkészültek, szórd meg apróra vágott étcsokoládéval, amely a meleg süteményeken finoman megolvad.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, ami legalább 70%-os kakaótartalmú. A csokoládét közvetlenül a sütik kivétele után szórd rá, hogy szépen megolvadjon.

    9

    Hagyd hűlni 5 percig, majd tálald extra mézzel csorgatva vagy friss gyümölcsökkel.

    A sütik melegen a legfinomabbak, de hagyd őket kicsit hűlni, hogy ne legyenek túl lágyak. A méz és a gyümölcsök remekül kiegészítik a mogyoróvajas ízt.