BBQ grillezett mustáros lencsesaláta tálalva

BBQ grillezett mustáros lencsesaláta

A BBQ grillezett mustáros lencsesaláta egy izgalmas, füstös ízvilágú fogás, amely tökéletes egyensúlyt teremt az édes BBQ szósz és a pikáns mustár között. A grillezett zöldségek természetesen karamellizálódnak, ami még intenzívebbé teszi az ízeket. A lencse tápanyagban gazdag és laktató alapanyagot biztosít, így akár önálló fogásként is megállja a helyét. Ez a saláta kiváló választás grillpartikra vagy egy könnyű, egészséges vacsorára. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld ki frissen facsart citromlével vagy egy kevés chilivel megszórva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Főtt zöld lencse
1 db Vöröshagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Sárgarépa
3 ek. Olívaolaj
2 ek. BBQ szósz
1 ek. Dijoni mustár
1 ek. Almaecet
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Fokhagyma por
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt zöld lencsét csepegtesd le, és tedd félre.

    A lencsét alaposan csepegtesd le, hogy a saláta ne legyen túl vizes. Használhatsz konzerv lencsét is, de a frissen főtt íze jobb.

    2

    A vöröshagymát, a kaliforniai paprikát és a sárgarépát vágd vékony szeletekre vagy kisebb darabokra.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg. A vöröshagymát érdemes vékony szeletekre vágni, hogy ne legyen túl erős az íze.

    3

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a BBQ szószt, a dijoni mustárt, az almaecetet, a füstölt paprikát, a fokhagyma port, a sót és a fekete borsot.

    Kóstold meg a dresszinget, és ízlés szerint állítsd be az ízeket. Ha szereted a pikáns ízeket, tegyél bele több füstölt paprikát vagy chiliport.

    4

    Forgasd bele a felszeletelt zöldségeket a fűszeres keverékbe, hogy jól bevonódjanak.

    Győződj meg róla, hogy a zöldségek mindenhol be vannak vonva a dresszinggel, hogy a grillezés során egyenletesen karamellizálódjanak.

    5

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot.

    Az olajjal való bekenés megakadályozza, hogy a zöldségek leragadjanak a grillrácsra. Használhatsz grill spray-t is.

    6

    Helyezd a zöldségeket a grillre, és süsd őket 4-5 percig oldalanként, amíg enyhén megpirulnak és karamellizálódnak.

    Ne zsúfold túl a grillt, mert akkor a zöldségek nem pirulnak meg rendesen. Ha szükséges, süsd őket több részletben. Figyeld a zöldségeket, és vedd le őket, ha kezdenek megégni.

    7

    Ha elkészültek, vedd le a grillről, és keverd össze a főtt lencsével egy nagy tálban.

    A grillezett zöldségeket és a lencsét még melegen keverd össze, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    8

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen vagy langyosan.

    A friss petrezselyem remekül feldobja a saláta ízét. Használhatsz más friss fűszernövényeket is, például koriandert vagy mentát.