A napraforgómagot egy száraz serpenyőben pirítsd 2-3 percig, amíg enyhén aranybarnára pirul, majd hagyd kihűlni.
A pirítás fokozza a napraforgómag ízét. Ügyelj, hogy ne égesd meg, mert keserű lesz!
Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy serpenyőben párold meg 1 evőkanál olívaolajon 3-4 percig.
A hagymát és fokhagymát ne pirítsd, csak párold, hogy édesebb ízt kapj.
Egy aprítógépben darált össze a pirított napraforgómagot, a zabpelyhet, a párolt hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a szójaszószt, a füstölt paprikát, a köményt, a sót és a borsot.
Ha nincs aprítógéped, késsel is apróra vághatod a hozzávalókat, de az aprítógép egyenletesebb állagot biztosít.
Önts hozzá 50 ml vizet, majd dolgozd össze a masszát, amíg formálható állagot nem kapsz.
A víz mennyiségétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb vízre lesz szükséged. A cél, hogy a massza jól formázható legyen, de ne legyen túl lágy.
Formázz a masszából kis pogácsákat, majd kend meg mindkét oldalukat egy kevés olívaolajjal.
Az olívaolaj segít, hogy a pogácsák ne ragadjanak a grillrácsra.
Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra, és ha szükséges, kend be egy kis olajjal a grillrácsot.
A grillrács beolajozása megakadályozza a pogácsák letapadását.
Helyezd a napraforgómag pogácsákat a grillre, és süsd oldalanként 3-4 percig, amíg enyhén megpirulnak és stabilabbá válnak.
Ne nyomkodd a pogácsákat a grillen, mert kinyomhatod belőlük a nedvességet.
A grillezés utolsó 2 percében kend meg mindkét oldalukat BBQ szósszal, majd süsd további 1 percig, hogy karamellizálódjanak.
A BBQ szósz karamellizálódása édes-füstös ízt ad a pogácsáknak. Vigyázz, hogy a szósz ne égjen meg!
Melegen tálald friss salátával, grillezett zöldségekkel vagy zsemlében, mint egy vegetáriánus burger.
A pogácsát kínálhatod különböző mártogatóssal is, például fokhagymás joghurttal vagy csípős szósszal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.