BBQ grillezett padlizsán tálalva

BBQ grillezett padlizsán

A grillezett padlizsán az egyik legnépszerűbb mediterrán grillétel, amelyet világszerte előszeretettel készítenek. A BBQ szósszal megbolondított változat füstös, karamellizált ízvilágot hoz létre, amely remekül kiegészíti a padlizsán természetes lágyságát. A balzsamecetes pácolás segít kiemelni az ízeket, míg a fokhagyma és a petrezselyem frissességet ad az ételnek. Ez a recept nemcsak vegetáriánusoknak tökéletes, hanem azoknak is, akik egy könnyed, mégis ízletes grillköretet keresnek húsételek mellé. Kiváló választás bármilyen szabadtéri étkezéshez vagy egy gyors és egészséges vacsorához!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
3 ek. Olívaolaj
4 ek. BBQ szósz
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Balzsamecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat alaposan mosd meg, majd vágd fél centiméter vastag szeletekre. Ha szeretnéd elkerülni a kesernyés ízt, szórd meg a szeleteket sóval, és hagyd állni 10 percig, majd papírtörlővel töröld szárazra.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsánból a felesleges vizet és csökkenti a keserű ízt. Ne hagyd a sóban túl sokáig, mert túlságosan kiszárad.

    2

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, a balzsamecetet, a sót és a borsot. Ez lesz a pácoló keverék.

    A balzsamecet édes-savanykás ízt ad a padlizsánnak, de helyettesítheted más ecettel vagy citromlével is.

    3

    A padlizsánszeleteket tedd egy nagy tálba, és ecsettel kend meg mindkét oldalukat a pácoló keverékkel. Hagyd állni 10 percig, hogy az ízek beszívódjanak.

    A pácolás során a padlizsán beszívja az ízeket és puhább lesz. Ha van időd, hagyd a padlizsánt hosszabb ideig pácolódni.

    4

    Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra. Ha rácsos grillt használsz, kend be vékonyan olajjal, hogy a padlizsánok ne ragadjanak le.

    A grillrács olajozása elengedhetetlen, különben a padlizsán könnyen leragad és szétszakad.

    5

    Helyezd a padlizsánszeleteket a grillre, és süsd őket 3-4 percig oldalanként, amíg szép grillcsíkokat kapnak és megpuhulnak, de még kissé ropogósak maradnak.

    A sütési idő függ a padlizsán vastagságától és a grill hőmérsékletétől. Ne süsd túl, mert kiszárad.

    6

    A grillezés utolsó percében kend meg a padlizsánszeleteket BBQ szósszal egy ecset segítségével, majd süsd még 1 percig, hogy a szósz kissé karamellizálódjon.

    A BBQ szósz karamellizálódása édes-füstös ízt ad a padlizsánnak. Vigyázz, hogy a szósz ne égjen meg!

    7

    Vedd le a padlizsánokat a grillről, és tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel. Melegen tálald, akár köretként, akár önálló fogásként.

    A grillezett padlizsánt meglocsolhatod egy kis balzsamecettel vagy citromlével is a tálalás előtt, hogy még pikánsabb legyen.