BBQ grillezett padlizsánkrémmel töltött gomba tálalva

BBQ grillezett padlizsánkrémmel töltött gomba

A grillezett padlizsánkrémmel töltött gomba egy ínycsiklandó és egészséges vegetáriánus fogás, amely tökéletesen illeszkedik bármilyen grillmenübe. A padlizsánkrém füstös íze kiválóan harmonizál a grillezett gomba textúrájával, miközben a tahini és a citromlé mélyebb ízdimenziókat ad hozzá. Ez a recept remek választás könnyű nyári vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy akár egy vegán grillparti különlegességeként. Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, próbáld ki pirított dióval vagy feta sajttal megszórva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Nagy csiperke gomba
1 db Padlizsán
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 ek. Tahini
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra. Mosd meg a padlizsánt, és szurkáld meg egy villával, hogy a sütés közben ne repedjen szét.

    A padlizsán szurkálása nagyon fontos, különben a gőz miatt felrobbanhat a grillen!

    2

    Helyezd a padlizsánt a grillre, és süsd minden oldalán 4-5 percig, amíg megpuhul és a héja enyhén megfeketedik. Ha elkészült, vedd le a grillről, és hagyd hűlni pár percig.

    Ha nincs grill, a padlizsánt sütőben is megsütheted. 200 fokon kb. 30-40 perc alatt készül el.

    3

    Közben tisztítsd meg a gombákat, és távolítsd el a szárukat. Kend meg mindkét oldalukat egy kevés olívaolajjal és sózd meg őket.

    A gombákat óvatosan tisztítsd meg, hogy ne sérüljenek meg. A szárukat se dobd ki, felhasználhatod levesekhez vagy zöldség alapléhez.

    4

    Kapard ki a padlizsán húsát egy tálba, majd keverd össze az apróra vágott fokhagymával, a citromlével, a tahinivel, a sóval és a borssal. Alaposan dolgozd össze, hogy krémes állagot kapj.

    A tahini helyett használhatsz napraforgómag- vagy szezámmagkrémet is. A citromlé segít megőrizni a padlizsánkrém színét és frissességét.

    5

    Töltsd meg a gombafejeket a padlizsánkrémmel, majd helyezd őket a grillre vágott felükkel felfelé.

    Ne töltsd túl a gombákat, mert a krém kifolyhat sütés közben.

    6

    Süsd a töltött gombákat kb. 5-7 percig, amíg a gomba megpuhul és kissé megpirul.

    Figyelj, hogy a gombák ne égjenek meg. Ha szükséges, vedd lejjebb a grill hőfokát.

    7

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel az extra frissesség érdekében.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például koriandert vagy mentát.