A paradicsomokat vágd félbe, majd távolítsd el a magokat.
A magok eltávolításával elkerülheted, hogy a szósz túl vizes legyen.
A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.
A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szereted a nagyobb darabokat.
Egy tálban keverd össze a paradicsomot, szójaszószt, BBQ szószt, barna cukrot, olívaolajat, fehér ecetet, apróra vágott fokhagymát, sót és fekete borsot.
Kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint adj hozzá több BBQ szószt vagy barna cukrot, ha édesebbre szeretnéd.
A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a szósz egy kicsit besűrűsödik.
Közben folyamatosan kevergesd, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.
Miután a szósz besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A szósz hűtés közben még tovább sűrűsödik.
Tálald a BBQ grillezett paradicsomos szójaszószt grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.
A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.