BBQ grillezett paradicsomos szójaszósz tálalva

BBQ grillezett paradicsomos szójaszósz

A BBQ grillezett paradicsomos szójaszósz egy igazán gazdag és ínycsiklandó szósz, amely a paradicsom édességét és a szójaszósz sós ízét ötvözi a BBQ szósz füstös alapjával. A pác tökéletesen illik minden grillezett ételhez, különösen húsokhoz és zöldségekhez. A paradicsomos íz frissítő és gazdagíthatja a grillezett ételeket.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 12 perc
230 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Paradicsom
50 ml Szójaszósz
100 ml BBQ szósz
30 ml Olívaolaj
2 ek. Barna cukor
20 ml Fehér ecet
1 csipet Fekete bors
3 gerezd Fokhagyma
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat vágd félbe, majd távolítsd el a magokat.

    A magok eltávolításával elkerülheted, hogy a szósz túl vizes legyen.

    2

    A fokhagymát hámozd meg és finomra aprítsd.

    A fokhagymát reszelőn is lereszelheted, ha nem szereted a nagyobb darabokat.

    3

    Egy tálban keverd össze a paradicsomot, szójaszószt, BBQ szószt, barna cukrot, olívaolajat, fehér ecetet, apróra vágott fokhagymát, sót és fekete borsot.

    Kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint adj hozzá több BBQ szószt vagy barna cukrot, ha édesebbre szeretnéd.

    4

    A keveréket öntsd egy kis lábosba, és közepes lángon melegítsd 5-7 percig, amíg a cukor elolvad és a szósz egy kicsit besűrűsödik.

    Közben folyamatosan kevergesd, hogy a cukor ne égjen le az edény aljára.

    5

    Miután a szósz besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

    A szósz hűtés közben még tovább sűrűsödik.

    6

    Tálald a BBQ grillezett paradicsomos szójaszószt grillezett húsokkal, zöldségekkel vagy akár tortillával.

    A szósz hűtőben tárolva néhány napig eláll.